article
1.6377824
KAMPEN - De man die dreigde met aanslagen op asielzoekers om 'zijn nichtje uit Kampen te wreken' blijkt een bekende neonazi.
Bedreiger asielzoekers om verkrachting Kampen blijkt bekende neonazi
KAMPEN - De man die dreigde met aanslagen op asielzoekers om 'zijn nichtje uit Kampen te wreken' blijkt een bekende neonazi.
http://www.destentor.nl/regio/kampen/bedreiger-asielzoekers-om-verkrachting-kampen-blijkt-bekende-neonazi-1.6377824
2016-09-12T04:57:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6338599.1472996172!image/image-6338599.jpg
Kampen,Hoorn,Recht, misdaad en 112,neonazi,top
Kampen
Home / Regio / Kampen / Bedreiger asielzoekers om verkrachting Kampen blijkt bekende neonazi

Bedreiger asielzoekers om verkrachting Kampen blijkt bekende neonazi

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  KAMPEN - De man die dreigde met aanslagen op asielzoekers om 'zijn nichtje uit Kampen te wreken' blijkt een bekende neonazi.

  De ultra-rechtse Michael L. (42) uit Hoorn zit sinds vrijdagavond vast nadat hij via zijn twitteraccount @WaffenSS88 had gedreigd met aanslagen op asielzoekers. Hij wilde daarmee zijn nichtje uit Kampen wreken, die vorige week het slachtoffer zou zijn geworden van het zedenmisdrijf door een inwoner uit het AZC in Dronten.

  Tweets
  Op de zondag na het incident had hij al direct via zijn Twitteraccount laten weten: "M'n nichje verkracht door een asielzoeker van het azc in Kampen (sic), druk met de voorbereidingen voor de vergeldingsactie, blood and honour 88".

  Dinsdag volgde weer een tweet, "Tijd voor actie tegen die asielterreur, voorbereiding zijn in volle gang . Dit moeten stoppen voor nu en altijd"- voorzien van emoticons van bommen, pijl en boog en pistolen.

  Vrijdag voegde hij daar aan toe: "De voorbereiding in volle gang, gaat de goede kant op gelukkig." Op foto's poseert hij met een automatisch aanvalswapen. "Voor ons was dat aanleiding om deze meneer in te rekenen", zegt Roderick de Veen van de politie in Noord-Holland Noord. 

  Alkmaar
  L. zit nog vast op het bureau in Alkmaar. "Hij beweert dat zijn Twitteraccount gehackt is, en dat hij de gewraakte teksten niet zelf heeft gemaakt. Dat moeten we allemaal uitzoeken", zegt De Veen van de politie. "Ook de bewering dat hij familie zou zijn van dat 17-jarige meisje in Kampen is in onderzoek".

  Ontkenning
  Op social media is geen enkele link te vinden tussen L. en de familie van het meisje in Kampen. L. belde zelf verontwaardigd met de media om te ontkennen dat hij achter de uitlatingen zat. En net voordat de gewapende agenten zijn huis binnendrongen mailde hij nog dat hij op weg ging naar het politiebureau om er aangifte tegen te doen. "Ik heb hier geen reet mee te maken. Ik heb die dingen niet getwitterd. Degene op de foto ben ik inderdaad, maar ik weet niet hoe ze aan me foto's komen. Het wapen is van een vriend van me, die lid is van een schietclub, maar het is een nepwapen, een air-gun".

  Extreemrechts
  L. heeft een beladen verleden. Hij was onder meer bestuurslid van CP'86, de extreemrechtse partij van Zwollenaar Henk Ruitenberg. Volgens Crimesite.nl, die L. al jaren volgt, is hij momenteel actief binnen Blood & Honour, een rechtsactivistische knokploeg.

  Het Twitter account @WaffenSS88 is inmiddels gesloten.