article
1.6258893
KAMPEN - Foxterriër Bobby vecht voor zijn leven, nadat hij woensdagmiddag is aangevallen door een pitbull. De dader en zijn baasje gingen weg en bekommerden zich niet om het slachtoffer. De politie doet onderzoek.
Bobby vecht voor zijn leven na aanval in Kampen
KAMPEN - Foxterriër Bobby vecht voor zijn leven, nadat hij woensdagmiddag is aangevallen door een pitbull. De dader en zijn baasje gingen weg en bekommerden zich niet om het slachtoffer. De politie doet onderzoek.
http://www.destentor.nl/regio/kampen/bobby-vecht-voor-zijn-leven-na-aanval-in-kampen-1.6258893
2016-08-11T17:31:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6259234.1470936652!image/image-6259234.JPG
Kampen,Recht, misdaad en 112,hermes
Kampen
Home / Regio / Kampen / Bobby vecht voor zijn leven na aanval in Kampen

Bobby vecht voor zijn leven na aanval in Kampen

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Nadat Bobby de hele nacht aan het infuus had geleden, mocht hij mee naar huis. Foto: Frans Paalman
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bobby op de operatietafel.
  KAMPEN - Foxterriër Bobby vecht voor zijn leven, nadat hij woensdagmiddag is aangevallen door een pitbull. De dader en zijn baasje gingen weg en bekommerden zich niet om het slachtoffer. De politie doet onderzoek.
  Het baasje van het slachtoffer, Wim Looman, liet zijn Bobby uit in het braakliggend groen op het industrieterrein. „Dat doe ik vaker, hij kan daar loslopen”, weet Looman daags na het incident te vertellen. Met de nodige emotie, want de zaak heeft hem diep geraakt.
   
  „Bobby liep naast mijn fiets te rennen, toen ik plotseling een auto zag waarnaast ook een hond liep, een soort pitbull. Ik herkende de hond en de eigenaar nog van mijn werk”, aldus de gepensioneerde politieman.
   
  'Dat gaat niet goed'
  Toen beide honden toenadering met elkaar zochten, stapte de eigenaar van de andere hond uit de auto. „Dat gaat niet goed, ’t zijn allebei reuen zei ‘ie”, weet Looman zich nog te herinneren.
   
  Daarna ging het snel. De pitbull greep Bobby vast en weigerde los te laten. Zelfs toen zijn baasje hem omhoog trok, bleven de tanden van deze hond de nek van de Foxterriër vasthouden. „Hij liet pas los toen ik een paar flinke trappen uitdeelde. Gelukkig heb ik vroeger veel gevoetbald.”
   
  Bloedend en rochelend
  Looman ontfermt zich over de zwaargewonde Bobby, die hevig bloedend en rochelend op de grond blijft liggen. „En toen ik weer overeind kwam, zag ik de auto met daarin de man en zijn pitbull wegrijden. Het was zo’n 45-kilometer autootje. Ik weet wie ’t is en ik weet waar ‘ie woont.” Hevig geëmotioneerd belt Looman met 112, waar hij wordt doorverbonden met het ‘gewone’ politienummer. „Dat duurde me te lang, wel twintig minuten.”
   
  Uiteindelijk besluit hij de gewonde Bobby in zijn arm naar zijn huis aan de Nicolaasdijk te fietsen, waar een gealarmeerde dierenambulance het slachtoffer overbracht naar de dierenarts. Daar wordt een geperforeerde luchtpijp geconstateerd die de hond zonder behandeling mogelijk fataal was geworden.
   
  Dader
  De politie erkent inmiddels ‘zicht te hebben’ op de mogelijke dader, maar hem nog niet te hebben gesproken. ,,Maar we begrijpen de reacties van de melder’’, aldus politiewoordvoeder Frank de Valk.
   
  Bobby lijkt het geheel ter nauwer nood te hebben overleefd, weet Wim Looman. ,,Hij is ’s nachts bij de dierenarts gebleven, we zijn donderdagochtend op bezoek geweest. Hij was wankel, maar leek me wel te herkennen.’’