article
1.6408446
Inge Blankvoort KAMPEN Het aantal fietsendiefstallen in Kampen loopt nog altijd de spuigaten uit.
Fietsendiefstallen blijven Kampen teisteren
Inge Blankvoort KAMPEN Het aantal fietsendiefstallen in Kampen loopt nog altijd de spuigaten uit.
http://www.destentor.nl/regio/kampen/fietsendiefstallen-blijven-kampen-teisteren-1.6408446
2016-09-18T09:10:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6380755.1473688604!image/image-6380755.jpg
Kampen,Aalderinkshoek,Recht, misdaad en 112,elektrische fiets,fietsendiefstal,top,hermes
Kampen
Home / Regio / Kampen / Fietsendiefstallen blijven Kampen teisteren

Fietsendiefstallen blijven Kampen teisteren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Fiets met een doorgeknipt slot.
   Fotograaf
   Locatie
   Enschede
  Inge Blankvoort KAMPEN Het aantal fietsendiefstallen in Kampen loopt nog altijd de spuigaten uit.
  Wij kunnen niet de hele wachten en kijken tot het ergens misgaat, daar hebben we de mensen niet voor

  De afgelopen maand registreerde de politie zo'n veertig gestolen fietsen. "Hartstikke veel", concludeert Kamper wijkagent Jean-Louis Becker. "Het loopt de spuigaten uit."

  De dieven zijn vooral gek op duurdere fietsen, zoals elektrische. In groepen struinen ze de binnenstad af en het Stationsplein. Ze worden volgens Becker ook 'steeds brutaler'. "Van een collega kreeg ik een mail over diefstal van een elektrische fiets. Een man kwam bij een terras met een verhaal dat zijn vrouw haar fietssleutel kwijt was en hij haar fiets moest ophalen. Die werd vervolgens in een busje gezet. Een kwartier later kwam de echte eigenaar. Zo brutaal zijn ze, doen gewoon alsof het hun eigen fiets is."

  Becker roept het publiek op alert te zijn, te vertrouwen op onderbuikgevoel. Maak foto's, bel de politie. Mail. "Wij kunnen niet de hele dag wachten en kijken tot het misgaat, daar hebben we de mensen niet voor. Bel als je iets ziet wat niet klopt." Vorige week zijn nog twee dieven gepakt door een alerte burger. Die zag iemand morrelen aan een fietsslot en alarmeerde de politie. "Hij loodste ons zo naar de dief. Van dit soort bellers moeten we het hebben."

  De afgelopen maand zijn meer fietsen gestolen dan de veertig waarvan aangifte is gedaan. NIet iedereen meld diefstal. Blijf aangifte doen, stelt de politie. En zorg dat de papieren op orde zijn. "Zorg dat het registratienummer van je fiets ergens te vinden is. Als wij bij controles een fiets tegenkomen waarvan we vrijwel zeker weten dat die is gestolen, dan kunnen we zorgen dat die terugkomt bij de rechtmatige eigenaar."