article
1.6436537
KAMPEN - Ondernemers kunnen met wat extra inspanning gouden bergen verdienen tijdens de Internationale Hanzedagen, volgend jaar in Kampen. Maar dan moet er wel wat gebeuren.
Hanzedagen moeten goudmijn opleveren voor Kampen
KAMPEN - Ondernemers kunnen met wat extra inspanning gouden bergen verdienen tijdens de Internationale Hanzedagen, volgend jaar in Kampen. Maar dan moet er wel wat gebeuren.
http://www.destentor.nl/regio/kampen/hanzedagen-moeten-goudmijn-opleveren-voor-kampen-1.6436537
2016-09-24T08:03:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4376619.1401091448!image/image-4376619.JPG
Kampen,Hanzedagen,top
Kampen
Home / Regio / Kampen / Hanzedagen moeten goudmijn opleveren voor Kampen

Hanzedagen moeten goudmijn opleveren voor Kampen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  KAMPEN - Ondernemers kunnen met wat extra inspanning gouden bergen verdienen tijdens de Internationale Hanzedagen, volgend jaar in Kampen. Maar dan moet er wel wat gebeuren.

  Als Kampen het goed aanpakt, kunnen de bezoekers van de Internationale Hanzedagen hier volgend jaar juni zomaar een slordige tweehonderd miljoen euro besteden. Dit hield Wibo van Wier van Kennispoort Zwolle de ondernemers uit Kampen en IJsselmuiden donderdagavond voor. ,,Toeristen geven vaak meer geld uit, tussen de 250 en 450 euro per dag", rekende de drijvende kracht achter het zakelijk gedeelte de aanwezige ondernemers voor.

  Overigens wordt vanuit Marketing Oost een kanttekening bij deze rekensom geplaatst. ,,Een bezoeker van een dagevenement in Nederland geeft meestal tussen de 30 en 40 euro uit. En de grote massa van de bezoekers bestaat uit dagjesmensen."

  Verleiden
  Van Wier is optimistisch gestemd. ,,De Internationale Hanzedagen hebben een grote potentie voor Kampen. Nu is het aan de ondernemers om dat eruit te halen, om bezoekers te verleiden zo lang mogelijk te blijven en zo veel mogelijk te kopen. Je moet wel iets te bieden hebben."

  Ook de gemeente Kampen roept de ondernemers op een graantje mee te pikken. ,,Ik heb nog niks concreets geboekt staan voor die dagen", aldus Paul Spannenburg van zalencentrum De Leuke Hanzestad. "Maar ik heb die dagen al wel voorzichtig geblokt, als er bijvoorbeeld iets als zo'n ondernemersdiner wordt gehouden kan dat prima bij ons."

  Het economisch programma in Kampen moet beter gaan dan die in 2015. In het Duitse Lübeck was dat nogal een saaie bedoening, wist economiewethouder Geert Meijering. ,,Slaapverwekkend", noemt hij het zelfs. ,,We zijn met onze Kamper delegatie eerder weggegaan."

  Dat moet in Kampen anders gaan. De 'hotspot' van het economische programma komt mogelijk te liggen rondom de Stadsgehoorzaal en de Broederkerk.

  Naar verwachting komen 300.000 bezoekers naar de Hanzedagen, van toerist tot zakenlui. Zij moeten allemaal te zien krijgen wat Kampen bedoelt met het thema 'Water verbindt'.

  In de nasleep van de Hanzedagen volgt mogelijk nog een nieuw evenement, namelijk een ondernemersevent 'De Hanze'.