article
1.6244264
KAMPEN - Ze gaan als warme broodjes over de toonbank: de empanada's van Jan Willem Pennekamp en Virginia Medina. Met Villa Empanada brengt het echtpaar uit Kampen de Latijns-Amerikaanse pastei aan de man.
Iedereen aan de Kamper empanada
KAMPEN - Ze gaan als warme broodjes over de toonbank: de empanada's van Jan Willem Pennekamp en Virginia Medina. Met Villa Empanada brengt het echtpaar uit Kampen de Latijns-Amerikaanse pastei aan de man.
http://www.destentor.nl/regio/kampen/iedereen-aan-de-kamper-empanada-1.6244264
2016-08-05T09:50:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6244265.1470390696!image/image-6244265.JPG
Kampen,Zwolle,Sociaal en maatschappij,markt,empanada,pastei,venezuela,top,hermes
Kampen
Home / Regio / Kampen / Iedereen aan de Kamper empanada

Iedereen aan de Kamper empanada

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Jan Willem Pennekamp en Virginia Medina van Villa Empanada. Foto Frans Paalman
    KAMPEN - Ze gaan als warme broodjes over de toonbank: de empanada's van Jan Willem Pennekamp en Virginia Medina. Met Villa Empanada brengt het echtpaar uit Kampen de Latijns-Amerikaanse pastei aan de man.

    Twee jaar geleden bracht de liefde Virginia Medina uit Venezuela definitief naar Kampen. Sindsdien droomt ze samen met echtgenoot Jan Willem Pennekamp (29) van een restaurant waarin ze Nederlanders kan laten kennismaken met de Latijns-Amerikaanse keuken. Een eerste stap hebben ze inmiddels gezet met Villa Empanada, waarmee ze Zwolle en Kampen sinds een half jaar 'aan de empanada' proberen te krijgen, gevulde deeghapjes.

    Sinds juni staan ze elke zaterdag op de markt in Zwolle. In hun thuisstad zijn ze de laatste Kamper Ui(t)dag te vinden op het Van Heutszplein. Elke empanada die uit de wagen komt, is persoonlijk goedgekeurd door Virginia. Is ze niet tevreden, dan maakt ze een nieuwe. "Ze is een perfectionist. Alleen het keurmerk ontbreekt.''

    Volgens Virginia is de empanada voor Venezolanen dagelijkse kost. "We ontbijten ermee, maar ook na het uitgaan eten we een empanada, zoals de mensen hier een broodje kebab eten midden in de nacht. Met de empanada halen ze een stukje Venezuela naar Kampen en Zwolle. Als volgende stap denken ze aan de arepa (gebakken of gefrituurd broodje) en de tequeños, een soort kaasstengel.