article
1.6676340
KAMPEN - De N50 bij Kampen wordt verbreed, van twee rijstroken naar vier. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer is daarvoor.
Video | 'Doodenge' N50 bij Kampen toch verbreed
KAMPEN - De N50 bij Kampen wordt verbreed, van twee rijstroken naar vier. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer is daarvoor.
http://www.destentor.nl/regio/kampen/video-doodenge-n50-bij-kampen-toch-verbreed-1.6676340
2016-11-24T15:50:15+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6652111.1479368820!image/image-6652111.JPG
Kampen,Recht, misdaad en 112,N50,video,top
Kampen
Home / Regio / Kampen / Video | 'Doodenge' N50 bij Kampen toch verbreed

Video | 'Doodenge' N50 bij Kampen toch verbreed

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Locatie
   News United / Stefan Verkerk
  KAMPEN - De N50 bij Kampen wordt verbreed, van twee rijstroken naar vier. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer is daarvoor.
  De Stentor, talloze weggebruikers, lokale politici en de provincie hebben de files en de gevaren van de N50 de afgelopen tijd veelvuldig onder de aandacht gebracht.
   
  Succes van de regio
  Duco Hoogland van de PvdA complimenteert de regio. ,,Dit is het succes van de regio!”, jubelt hij. ,,Die berichten over zware ongevallen hebben wij ook gezien. Ook al komt de N50 niet bovenaan bij allerlei lijstjes van onveilige wegen, je merkt dat de regio niets liever wil dan die weg verbreden.”
   
  Barbara Visser van de VVD wil dat de schop nu zo snel mogelijk de grond in gaat. Zij omschrijft de bijdrage van de regio als ‘heel erg belangrijk’. ,,Dat toont aan hoe belangrijk de weg wordt gevonden. Ook door ondernemers die regelmatig in de file staan.”
   
  Vijf miljoen
  Het gaat om een traject van enkele kilometers vanaf de afslag Kampen-Zuid, richting de Noordoostpolder. Coalitiepartijen VVD en PvdA dienen maandag een motie in om vijf miljoen euro voor het project uit te trekken. Andere partijen, zoals CDA en ChristenUnie, spraken eerder tegenover deze krant al hun steun uit. De rest van het geld, ook 5 miljoen euro, wordt door lokale overheden en het bedrijfsleven opgehoest.
   
  Compliment
  Gedeputeerde Bert Boerman is blij met het nieuws uit Den Haag. ,,Het is een compliment aan de regio", vindt hij. De provincies Overijssel en Flevoland, gemeenten Kampen, Dronten, Urk en Noordoostpolder en het bedrijfsleven betalen de helft van de verbreding. ,,Hiermee laten wij zien dat de verbreding zeer belangrijk is voor de veiligheid op de N50 en bereikbaarheid van de regio."

  Uitgelichte video

  Afbeelding