article
1.2701962
VELUWE - Koekhappen, zakdoekje leggen en verstoppertje.
Koekhappen wordt weer populair
VELUWE - Koekhappen, zakdoekje leggen en verstoppertje.
http://www.destentor.nl/regio/koekhappen-wordt-weer-populair-1.2701962
2007-11-20T02:38:31+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6008867.1463051067!image/image-6008867.png
Gelderland,Veluwe Noord,Veluwe
Regio
Home / Regio / Koekhappen wordt weer populair

Koekhappen wordt weer populair

  VELUWE - Koekhappen, zakdoekje leggen en verstoppertje.
  Daarna patat met appelmoes en een zakje snoep mee naar huis. Zo zag een verjaardagsfeestje er een paar decennia geleden uit. En het lijkt erop dat die tijden, zij het in een modern jasje, weer terug keren. "Kinderen willen graag weer lekker thuis hun feestje vieren. Zeker wanneer ze al vier keer een fuif in het zwembad hebben gehad", zegt Ria van 't Veld uit Wezep, die sinds enkele maanden themakisten verhuurt voor kinderfeestjes. In die kist zitten spelletjes, knutsels, recepten en suggesties om het feest te vullen. Net als vroeger, maar met de roep om gemak van nu.

  "Ouders hebben het vaak te druk om zelf een feestje te organiseren, een beetje hulp is dan zeer welkom", aldus Van 't Veld.

  Het is een bekend geluid in een tijdperk waarin tijd een schaars goed is. Het kinderfeestje moet vooral snel en makkelijk zijn. Bovendien zijn de eisen van de 'kids' zelf ook niet misselijk, met als resultaat dat er de laatste decennia een hele markt rond het kinderfuifje is ontstaan.

  Een duikarrangement in het zwembad, een Sponge Bob Squarepantsparty, een survivaldag in Fort de Hel in Wllemstad; je kunt 't zo gek niet verzinnen of het is er. Ronduit decadent is de mogelijkheid die een Engels hotel biedt. Voor 500 euro kunnen ouders hun kinderen 'dumpen' in een roze themakamer, voorzien van alle mogelijke luxe, van PlayStation tot dansvloer.

  Hoewel iets minder uitbundig, ziet ook op de 'nuchtere' Veluwe menig ondernemer brood in het verjaardagsfeestje. Veel restaurants, en dan met name de pannenkoekenhuizen, hebben wel een speciaal arrangement voor feestjes klaarliggen. Ook musea leggen zich er steeds meer op toe.

  Zo heeft Boerderijmuseum De Bovenstreek in Oldebroek een feestarrangement op de woensdagmiddag, compleet met puzzeltocht, raadspel, verkleden in klederdracht, klompenspel en oude spelletjes. In dierenpark Wissel in Epe kun je terecht voor een middagje tussen de dieren, inclusief speurtocht. Lasergamen kan bij 't Campvelt. En ook de zwembaden in Nunspeet en Wezep hebben een kinderfuifje op het programma.