article
1.6201773
FLEVOLAND - De Oostvaardersplassen, Marker Wadden, Lepelaarsplassen en het Markermeer doen gezamenlijk mee aan de publieksverkiezing 'Nationaal park van wereldklasse'.
Vier natuurgebieden dingen mee naar titel Nationaal Park
FLEVOLAND - De Oostvaardersplassen, Marker Wadden, Lepelaarsplassen en het Markermeer doen gezamenlijk mee aan de publieksverkiezing 'Nationaal park van wereldklasse'.
http://www.destentor.nl/regio/lelystad/vier-natuurgebieden-dingen-mee-naar-titel-nationaal-park-1.6201773
2016-07-18T12:21:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6130356.1466607648!image/image-6130356.jpg
Lelystad,Provincie,Politiek en bestuur,Natuurgebied,Martijn van Dam,Marker Wadden,Oostvaardersplassen,Nationaal Park,top,hermes
Lelystad
Home / Regio / Lelystad / Vier natuurgebieden dingen mee naar titel Nationaal Park

Vier natuurgebieden dingen mee naar titel Nationaal Park

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Paarden knabbelen in de Oostvaardersplassen aan afgestorven bomen met op de achtergrond de contouren van Almere.
   Fotograaf
  FLEVOLAND - De Oostvaardersplassen, Marker Wadden, Lepelaarsplassen en het Markermeer doen gezamenlijk mee aan de publieksverkiezing 'Nationaal park van wereldklasse'.

  Dit is een initiatief van de ministerie van Economische Zaken. In de eerste week van november worden drie of vier winnaars bekendgemaakt die vervolgens in het buitenland aan de man worden gebracht. Met als uiteindelijke doel, zo meldt het ministerie, dat de gebieden uitgroeien tot 'internationale iconen vergelijkbaar met sterke merken als tulpen, molens en de stad Amsterdam'.

  Staatssecretaris Martijn van Dam kondigde de verkiezing aan in april en vroeg zich daarbij af welk park 'de waardering van de natuur in heel Nederland op een hoger plan kan tillen en publiek uit de hele wereld kan trekken'.

  De provincie Flevoland geeft gehoor aan deze oproep en heeft samenwerking gezocht met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Flevolandschap, de gemeenten Almere en Lelystad en Rijkswaterstaat. De vier gebieden, elkaar raken, vormen het 'grootste man-made natuurgebied ter wereld', meldt de provincie. Bedoeling is er een nationaal park van te maken met de naam Nieuw Land. In september stelt de provincie zich officieel kandidaat en wordt een bidbook gepresenteerd.