article
1.6211462
LAREN - Meer oversteekplaatsen voor voetgangers en de aanleg van een chicane moet de verkeersveiligheid binnen de bebouwde kom van Laren verbeteren.
Roep om aanpak van weg door bebouwde kom Laren
LAREN - Meer oversteekplaatsen voor voetgangers en de aanleg van een chicane moet de verkeersveiligheid binnen de bebouwde kom van Laren verbeteren.
http://www.destentor.nl/regio/lochem/roep-om-aanpak-van-weg-door-bebouwde-kom-laren-1.6211462
2016-07-22T01:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.3479636.1395063420!image/image-3479636.jpg
Laren,Verkeer en vervoer,top,hermes
Lochem
Home / Regio / Lochem / Roep om aanpak van weg door bebouwde kom Laren

Roep om aanpak van weg door bebouwde kom Laren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Foto: ANP
  LAREN - Meer oversteekplaatsen voor voetgangers en de aanleg van een chicane moet de verkeersveiligheid binnen de bebouwde kom van Laren verbeteren.

  Met dat verzoek stapt de werkgroep verkeer en verkeersveiligheid van belangenvereniging Wakker Laorne naar de gemeente Lochem.

  Te hard rijden
  Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur. Onderzoek door de gemeente wees uit dat ruim tachtig procent van de verkeersdeelnemers te hard rijdt. De werkgroep verkeer en verkeersveiligheid van belangenvereniging Wakker Laorne ging vorig jaar met dit onderwerp aan de slag. Er is onder meer een enquête uitgezet die 196 keer is ingevuld met de vraag of en hoe de verkeersveiligheid moet worden verbeterend.

  Verlanglijstje
  Al met al heeft de werkgroep op basis van de resultaten van het onderzoek een verlanglijstje met drie punten opgesteld. Dat betreft dus de wens om een of meer voetgangersoversteekplaatsen te realiseren en een chicane aan te leggen bij binnenkomst van het dorp vanaf de Rengersweg. Daarnaast is het verzoek om een aantal zogeheten snelheidsdisplays op te hangen. Iemand die over de weg rijdt krijgt dan zijn of haar snelheid te zien.