article
1.6144255
EMMELOORD - Gaat woningcorporatie Mercatus op de huidige manier door, dan dreigt er een tekort aan sociale huurwoningen in de Noordoostpolder.
Angst groeit voor tekort sociale huurwoningen
EMMELOORD - Gaat woningcorporatie Mercatus op de huidige manier door, dan dreigt er een tekort aan sociale huurwoningen in de Noordoostpolder.
http://www.destentor.nl/regio/noordoostpolder/angst-groeit-voor-tekort-sociale-huurwoningen-1.6144255
2016-06-27T11:20:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6102312.1465791873!image/image-6102312.jpg
Noordoostpolder,Bouw en wonen,sociale huurwoningen,Mercatus,tekort,hermes
Noordoostpolder
Home / Regio / Noordoostpolder / Angst groeit voor tekort sociale huurwoningen

Angst groeit voor tekort sociale huurwoningen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Mensen die langer dan een half jaar buiten Nederland wonen, hebben geen recht op een sociale huurwoning meer.
   Fotograaf
  EMMELOORD - Gaat woningcorporatie Mercatus op de huidige manier door, dan dreigt er een tekort aan sociale huurwoningen in de Noordoostpolder.

  Wethouder Henk Suelmann zal Mercatus daarom nadrukkelijk op de gemaakte afspraken wijzen en aandringen op de bouw van meer sociale woningen. "In de loop van volgend jaar zouden we wel eens tegen een tekort aan kunnen aanlopen'', zegt Suelmann. De wethouder maakt zich zorgen.

  Dat doet ook raadslid Toon van Steen van de Politieke Unie. Hij wijst op de politiek van Mercatus. De woningbouwvereniging verkoopt, sloopt en stelt woningen (verplicht) beschikbaar aan statushouders. Maar Mercatus bouwt nauwelijks. De bedoeling is de woningvoorraad te verminderen tot 4200. Dat zijn er 600 minder dan nu. "Dit verstoort de balans en dat is onacceptabel'', aldus Van Steen. Hij oppert zelfs het idee van een tweede woningbouwvereniging in Noordoostpolder. Overigens is er ook landelijk een afname van het aantal sociale huurwoningen. De daling bedraagt zo'n 12,5 procent en Mercatus loopt daarmee aardig in de pas. Aan de andere kant: de vraag naar sociale huurwoningen stijgt.