article
1.6464184
NOORDOOSTPOLDER - Een aanlegsteiger achter het huis aan de Zwolsevaart in de Noordoostpolder? Het mocht niet en het blijft niet mogen.
Bootjes mogen toch afmeren
NOORDOOSTPOLDER - Een aanlegsteiger achter het huis aan de Zwolsevaart in de Noordoostpolder? Het mocht niet en het blijft niet mogen.
http://www.destentor.nl/regio/noordoostpolder/bootjes-mogen-toch-afmeren-1.6464184
2016-09-29T12:34:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4505433.1449695489!image/image-4505433.jpg
Noordoostpolder,Sociaal en maatschappij,Economie,provincie,afmeren bootjes,noordoostpolder,hermes
Noordoostpolder
Home / Regio / Noordoostpolder / Bootjes mogen toch afmeren

Bootjes mogen toch afmeren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NOORDOOSTPOLDER - Een aanlegsteiger achter het huis aan de Zwolsevaart in de Noordoostpolder? Het mocht niet en het blijft niet mogen.

  In tegenstelling tot wat deze krant eerder heeft gemeld staat de provincie Flevoland het afmeren in de vaarten niet toe. Sterker nog, ze heeft hierop al gehandhaafd en blijft dit doen. Er is dus geen sprake van de teugels laten vieren. Wat de provincie onder voorwaarden wel mogelijk wil maken is het gebruiken van de provinciale strook langs de vaarten.

  "Steigers zijn hinderlijke bouwsels. Die mogen niet'', zegt een woordvoerder van de provincie.

  De provincie wil te allen tijde bij haar strook grond langs de vaart kunnen en hinderlijke bouwsels op of langs het water mogen dat niet belemmeren. Gewoon een bootje afmeren langs de vaart achter de eigen tuin mag dus wel. De provincie handhaaft het gedoogbeleid.

  De provincie gaat in gesprek met alle bewoners die iets willen langs de vaarten. Die mensen krijgen dan ook te horen dat zij voortaan moeten betalen voor het gebruik van een stukje water of grond van de provincie. "Zij mogen die strook gebruiken als het de provincie maar niet in de weg zit'', aldus de woordvoerder. Hoe hoog de vergoeding is, kan hij niet zeggen. "In elk geval een marktconforme prijs.'' Hij voegt eraan toe dat de provincie verplicht is daarvoor geld te vragen. "Volgens de Wet Consument en Markt mag een overheid niets gratis ter beschikking stellen.''