article
1.6197241
EMMELOORD - Het is crisis binnen de Turn en Gymnastiek Vereniging Emmeloord. Een groot deel van het bestuur is inmiddels opgestapt.
Crisis bij turnclub in Emmeloord
EMMELOORD - Het is crisis binnen de Turn en Gymnastiek Vereniging Emmeloord. Een groot deel van het bestuur is inmiddels opgestapt.
http://www.destentor.nl/regio/noordoostpolder/emmeloord/crisis-bij-turnclub-in-emmeloord-1.6197241
2016-07-16T08:05:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4650823.1472649406!image/image-4650823.jpg
Emmeloord,Sport,Turnen,turnclub,top
Emmeloord
Home / Regio / Noordoostpolder / Emmeloord / Crisis bij turnclub in Emmeloord

Crisis bij turnclub in Emmeloord

Foto's
1
Reacties
Reageer
  EMMELOORD - Het is crisis binnen de Turn en Gymnastiek Vereniging Emmeloord. Een groot deel van het bestuur is inmiddels opgestapt.

  Verschillende mensen wijzen met de beschuldigende vinger naar elkaar, met name oud-bestuursleden en de leiding en trainsters van de damesselectie. Het bestuur moet besturen, de trainsters moeten trainen, vindt de donderdagavond afgetreden voorzitter René Douma. „Wij voelden ons voor het blok gezet.

  Springgroep
  Het kan niet zo zijn dat trainsters zoiets doen’’, zegt Douma. Ook de secretaris en de penningmeester legden hun functies neer. Er is een nieuw bestuur gevormd onder leiding van interim-voorzitter Mark Ronner. Hij moet TGV Emmeloord weer op de rails zien te krijgen.

  Het conflict draait om de springgroep binnen de vereniging met ambities, die heel blij was met de bouw van de nieuwe Bosbadhal in Emmeloord in 2013.

  De hal kreeg een speciaal turngedeelte, vernoemd naar Céline van Gerner, die turnen op niveau mogelijk maakte. „Want de vereniging heeft best ambities’’, aldus Douma. De beschikbaarheid van die hal in nu juist onderdeel van het probleem.

  Geen ruimte
  Voor dat groepsspringen was er dit seizoen geen ruimte. Het uurtje Bosbadhal was voor de volleybal. Komend seizoen heeft TGV wel een uurtje extra. Dat is voor het groepsspringen, besloot het bestuur. Totdat de damesselectie in opstand kwam en dat uur voor zich opeiste. „Maar het kan niet dat trainers zoiets bepalen. Dat doet het bestuur’’, zegt Douma.