article
1.6377807
EMMELOORD - Het voedselbos van Emmeloord krijgt een plek bij het Emmelerbos. Het komt aan de westkant van de Lemstervaart, nabij het gebouw van het IVN in de Noordoostpolder.
Vruchten en noten te over in voedselbos Emmeloord
EMMELOORD - Het voedselbos van Emmeloord krijgt een plek bij het Emmelerbos. Het komt aan de westkant van de Lemstervaart, nabij het gebouw van het IVN in de Noordoostpolder.
http://www.destentor.nl/regio/noordoostpolder/emmeloord/vruchten-en-noten-te-over-in-voedselbos-emmeloord-1.6377807
2016-09-12T04:37:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4283850.1400406735!image/image-4283850.jpg
Emmeloord,Groenhorst College,voedselbos
Emmeloord
Home / Regio / Noordoostpolder / Emmeloord / Vruchten en noten te over in voedselbos Emmeloord

Vruchten en noten te over in voedselbos Emmeloord

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EMMELOORD - Het voedselbos van Emmeloord krijgt een plek bij het Emmelerbos. Het komt aan de westkant van de Lemstervaart, nabij het gebouw van het IVN in de Noordoostpolder.

  De perfecte locatie, stelt het Groenhorst College dat het voedselbos gaat exploiteren. Het Groenhorst College begint in het voorjaar van 2017 met aanleg van het bos. Mbo-scholieren worden hier nauw bij betrokken.

  Grote diversiteit
  Leerlingen hebben uitgebreid onderzoek gedaan en een eerste ontwerp gemaakt. Daarin is rekening gehouden met bodem, groei van planten, zonlicht, wind en vegetatielagen in de bodem.

  De school voorspelt een grote diversiteit aan eetbaar materiaal, zoals vruchten, noten en pompoenen. "Ook voor eenjarige gewassen zoals aardappelen en wortelgewassen is plaats. En voor een insectenhotel, want zoiets mag niet in het bos ontbreken."

  Daartoe wordt de bestaande insectenmuur bij het IVN-gebouw opgeknapt en verbeterd.

  Plan van aanpak
  De nieuwe eerstejaars studenten Toegepaste Biologie van het Groenhorst College gaan de aan de slag met een plan van aanpak, in overleg met de tweedejaars die het ontwerp hebben gemaakt. Leerlingen van de hoveniersafdeling krijgen daarbij ook een rol. 

  Kampen
  Een voedselbos is een door mensen aangelegd bos met extreem veel eetbaar materiaal. Ook in het centrum van Kampen moet zo'n bos komen, in het stadspark dat na sloop van het huidige zwembad wordt aangepakt.