article
1.6147290
EMMELOORD - Verbazing bij woningcorporatie Mercatus over de kritiek van de politiek in Noordoostpolder dat er een tekort dreigt aan sociale huurwoningen.
Mercatus: verouderde cijfers bij politiek Noordoostpolder
EMMELOORD - Verbazing bij woningcorporatie Mercatus over de kritiek van de politiek in Noordoostpolder dat er een tekort dreigt aan sociale huurwoningen.
http://www.destentor.nl/regio/noordoostpolder/mercatus-verouderde-cijfers-bij-politiek-noordoostpolder-1.6147290
2016-06-28T09:44:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4526230.1413743310!image/image-4526230.jpg
Noordoostpolder,Bouw en wonen,sociale huurwoningen,politiek,Mercatus,top,hermes
Noordoostpolder
Home / Regio / Noordoostpolder / Mercatus: verouderde cijfers bij politiek Noordoostpolder

Mercatus: verouderde cijfers bij politiek Noordoostpolder

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Woningbouw.
   Fotograaf
  EMMELOORD -  Verbazing bij woningcorporatie Mercatus over de kritiek van de politiek in Noordoostpolder dat er een tekort dreigt aan sociale huurwoningen.

  Mede omdat Mercatus te veel zou verkopen en slopen en te weinig nieuw zou bouwen. "De politiek gaat uit van verouderde cijfers'', zegt Mercatus-directeur Ton Beurmanjer.

  Huurwoningen
  Raadslid Toon van Steen (Politieke Unie) en wethouder Henk Suelmann zeggen zich ernstig zorgen te maken over het dreigende tekort aan sociale huurwoningen. Zij willen Mercatus daarvoor op het matje roepen. Volgens Van Steen wil Mercatus de woningvoorraad terugbrengen naar 4200 woningen, terwijl de vraag naar sociale huurwoningen juist toeneemt. Onder andere omdat de gemeente ook een verplicht aantal statushouders onderdak moet bieden. "Die cijfers dateren uit 2012. Ze zijn inmiddels bijgesteld'', reageert Beurmanjer. En dat had de politiek ook kunnen en moeten weten.

  Projecten
  Mercatus wijst op een aantal nieuwbouwprojecten die op stapel staan, zoals aan de Balkan in Emmeloord, het woningbouwproject in het vroegere Agrico-pand aan de Nagelerweg, de nieuwbouw in Ens, Rutten en Bant. Beurmanjer: "Er komen de komende één tot twee jaar zeker 150 sociale huurwoningen bij. Dan zitten we weer boven de 4500 woningen.''