article
1.6116077
RUTTEN - Iedereen staat te juichen nu de gemeente Noordoostpolder op het punt staat het aftandse dorpshuis De Stiepe in Rutten te kopen.
Rutten juicht bij koop dorpshuis De Stiepe
RUTTEN - Iedereen staat te juichen nu de gemeente Noordoostpolder op het punt staat het aftandse dorpshuis De Stiepe in Rutten te kopen.
http://www.destentor.nl/regio/noordoostpolder/rutten-juicht-bij-koop-dorpshuis-de-stiepe-1.6116077
2016-06-17T08:16:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4399394.1475784827!image/image-4399394.jpg
Rutten,Sociaal en maatschappij,MFA Rutten,De Stiepe,koop,top,hermes
Noordoostpolder
Home / Regio / Noordoostpolder / Rutten juicht bij koop dorpshuis De Stiepe

Rutten juicht bij koop dorpshuis De Stiepe

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  RUTTEN - Iedereen staat te juichen nu de gemeente Noordoostpolder op het punt staat het aftandse dorpshuis De Stiepe in Rutten te kopen.

  Politiek is er geen enkel bezwaar, ook al moet de gemeente er bijna vier ton voor uittrekken. En Dorpsbelang Rutten steekt de vlag uit.

  De koop en vervolgens sloop van De Stiepe biedt alle kansen om in Rutten te komen tot een zogenoemde Multi Functionele Accommodatie op één plaats. In dat MFA, dichtbij de sportvelden van voetbalclub RKO, is plaats voor een kindcentrum, een dorpshuis, de scholen en voor de sport. Het verlost ook RKO van de huidige kleedkamers, die echt niet meer van deze tijd zijn. En het delen van de aantallen vierkante meters in het MFA, scheelt aanzienlijk in de kosten. "Zo'n MFA is uniek. Het is een voorbeeld voor heel de Noordoostpolder'', zegt dorpsvoorzitter Ariane de Groene. "En het is de enige manier waarop wij onze voorzieningen kunnen behouden.''

  Dat De Stiepe in handen van de gemeente komt noemt De Groene "het dorpsaangezicht op een kwetsbare plek in Rutten in veiligheid brengen.'' En wat dorpsbelang betreft, is er vervolgens maar één keuze. Op de plek van De Stiepe moeten woningen komen. Het dorp kan vrijwel nergens elders bouwen. De Groene: "Dat is in het belang van de leefbaarheid van Rutten.''