article
1.6167820
EMMELOORD/RUTTEN - Er dreigt een kink in de kabel te komen bij de ontwikkeling van de multifunctionele accommodatie (mfa) in Rutten. De scholen dreigen af te haken.
Scholen dreigen af te haken bij multifunctioneel plan in Rutten
EMMELOORD/RUTTEN - Er dreigt een kink in de kabel te komen bij de ontwikkeling van de multifunctionele accommodatie (mfa) in Rutten. De scholen dreigen af te haken.
http://www.destentor.nl/regio/noordoostpolder/scholen-dreigen-af-te-haken-bij-multifunctioneel-plan-in-rutten-1.6167820
2016-07-05T10:12:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6167869.1467714794!httpImage/image-6167869.
Rutten,Sociaal en maatschappij,mfa rutten,scholen,kindcentrum,top,hermes
Noordoostpolder
Home / Regio / Noordoostpolder / Scholen dreigen af te haken bij multifunctioneel plan in Rutten

Scholen dreigen af te haken bij multifunctioneel plan in Rutten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Dorpshuis De Stiepe in Rutten.
   Fotograaf
  EMMELOORD/RUTTEN -  Er dreigt een kink in de kabel te komen bij de ontwikkeling van de multifunctionele accommodatie (mfa) in Rutten. De scholen dreigen af te haken.

  De bestaande schoolgebouwen in Rutten, waarin ook de peuterspeelzaal is ondergebracht, kunnen op hun huidige plek nog tien tot twintig jaar mee. Die onderbrengen in het mfa zou dus kapitaalvernietiging betekenen. Voor de multuifunctionele accommodatie betekent dat ook grote onzekerheid. Een dorpshuis en de sport (kleedkamers en kantine voor RKO) zijn geen probleem. Maar hoe gaat het verder met de scholen, peuterspeelzaal en kinderopvang, het zogenoemde kindcentrum? De grote wens van het dorp is een multifunctionele accommodatie op één plek.

  De gemeenteraad naam maandag unaniem een voorstel van het CDA aan. Wethouder Henk Suelmann moet uiterlijk eind september met een plan komen over de haalbaarheid van een mfa met en zonder kindcentrum. "Zodat de inwoners van Rutten weer iets meer vertrouwen hebben in de realisatie van een mfa'', aldus CDA-fractievoorzitter Marian Uitdewilligen.

  De gemeenteraad besloot ook het aftandse dorpshuis De Stiepe te kopen. Na de sloop kunnen daar huizen komen. Maar met drie of vier huizen houdt dat wel op. Op de plaats van de huidige scholen, had Rutten ook woningen in gedachten. "Want waar in Rutten kunnen we anders huizen bouwen?'', zegt Uitdewilligen. En of dat kan doorgaan, is zeer onzeker.