article
1.6272263
ZUTPHEN - De politie in Nunspeet en de 33-jarige K.A. in deze plaats: het zijn niet bepaald beste vrienden.
Nunspeter veroordeeld voor geweld tegen politie
ZUTPHEN - De politie in Nunspeet en de 33-jarige K.A. in deze plaats: het zijn niet bepaald beste vrienden.
http://www.destentor.nl/regio/nunspeet/nunspeter-veroordeeld-voor-geweld-tegen-politie-1.6272263
2016-08-17T13:25:42+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6265497.1471240683!image/image-6265497.jpg
Nunspeet,Sociaal en maatschappij,Nunspeter veroordeeld voor geweld tegen politie,hermes
Nunspeet
Home / Regio / Nunspeet / Nunspeter veroordeeld voor geweld tegen politie

Nunspeter veroordeeld voor geweld tegen politie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ANP
  ZUTPHEN  - De politie in Nunspeet en de 33-jarige K.A. in deze plaats: het zijn niet bepaald beste vrienden.

  Volgens A. wordt hij vaak zonder reden en selectief gevraagd naar zijn legitimatie. "Ze kennen me en weten waar ik woon. Waarom is dat'', vraagt de Nunspeter zich af. Op 8 juni dit jaar was het weer hommeles: op het station in Nunspeet kwam het tot een fikse schermutseling met de sterke arm. Daardoor belandde A. woensdag in het strafbankje bij de politierechter in Zutphen. Hij zou een agent hebben getrapt, een tweede hebben gekrabd, een derde in het gezicht gespuugd en zich verzet hebben tegen zijn aanhouding. En dat terwijl de Nunspeter, zoals hij vertelt, eerder dit jaar een gesprek heeft gehad met een leidinggevende van het korps, die hem beloofde dat hij niet meer 'zonder aanleiding' zou worden lastiggevallen.Die aanleiding was er volgens de politie op de betreffende woensdag wel degelijk: vrouwen maakten melding van een brandje in het Kabouterbos en zagen A. (en diens broer), weggaan richting station.

  Foutje
  Een motoragent trof hem inderdaad op het station en vroeg om zijn legitimatie. 'Dat was ik kwijt, sorry', zegt A. bij de rechter. De motoragent kreeg geen grip op de man en riep twee collega's erbij. Want de man liet zich niet zomaar in de boeien slaan. 'Ik zei: doe even normaal en heb gewacht tot een aankomende trein stilstond, want ik dicht: misschien gooien ze me er wel voor'. Zo groot is het wantrouwen van de Nunspeter tegen het blauw op straat. Hij ontkent een agent tegen een been geschopt te hebben en eveneens dat er van opzettelijk spugen sprake was: 'Het was ramadan, dan heb ik een droge mond en bij boos praten komt er speeksel uit, dat is per ongeluk in zijn gezicht gekomen'.

  Toch veroordeelde de rechter hem voor de genoemde delicten tot veertig uur werkstraf en twee weken cel voorwaardelijk. Een dag daarvan is onvoorwaardelijk, maar die heeft A. al op het politiebureau doorgebracht. Daarnaast kreeg hij nog zestig euro boete voor het niet tonen van zijn legitimatie, en betaling van 150 euro smartengeld aan de agent die een trap tegen zijn been zou hebben gekregen. Hoe het verder is afgelopen met de brandmelding in het Kabouterbos is niet bekend.