article
1.6087300
Zutphen/Oldebroek Boos, is de 34-jarige Arjan P. uit Oldebroek. Zijn ex probeert hem al twee jaar lang kapot te maken, stelt hij.
Drie dochters dupe van vechtscheiding
Zutphen/Oldebroek Boos, is de 34-jarige Arjan P. uit Oldebroek. Zijn ex probeert hem al twee jaar lang kapot te maken, stelt hij.
http://www.destentor.nl/regio/oldebroek/drie-dochters-dupe-van-vechtscheiding-1.6087300
2016-06-07T13:14:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5003034.1448912487!image/image-5003034.jpg
Oldebroek,Recht, misdaad en 112,vechtscheiding,hermes
Oldebroek
Home / Regio / Oldebroek / Drie dochters dupe van vechtscheiding

Drie dochters dupe van vechtscheiding

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Zutphen/Oldebroek Boos, is de 34-jarige Arjan P. uit Oldebroek. Zijn ex probeert hem al twee jaar lang kapot te maken, stelt hij.

  En die 'vechtscheiding' vond dinsdag een trieste climax in de Zutphense rechtszaal, waar P. zichtbaar moeite had zijn woede en frustratie in te houden. Aan het einde van de zitting werd het hem allemaal te veel en barstte hij in tranen uit.

  "Ze maakt alles en iedereen kapot en ik ben de enige die nog overeind staat. Dat accepteert ze niet, ik moet ook kapot", snikte de Oldebroeker. Hij moest zich bij de politierechter verantwoorden voor mishandeling van zijn ex, diens nieuwe vriend, mishandeling van zijn ex tijdens hun huwelijk en stalking daarna.

  Allemaal onterechte aantijgingen, vindt P.. "Ze liegt alles bij elkaar." Het enige dat hij bekent is de ruzie op 9 april in Oldebroek. "Ik vroeg mijn ex waarom ze de dingen met de hypotheek nou niet wilde afhandelen voor de scheiding. We kregen woorden en toen kwam haar nieuwe vriend erbij. Hij liep heel agressief op mij af en ik duwde hem weg. Toen kwam hij wat ongelukkig ten val."

  Maar dat hij ook zijn ex heeft geslagen die dag, ontkent hij. Net als de mishandelingen tijdens hun huwelijk tussen 1 december 2009 en 21 december 2015. "Wij hebben wel een gestoeid samen, maar mishandeling? Nee."

  De stalking is volgens de Oldebroeker ook een verzinsel van zijn ex. "Wij moesten contact hebben om dingen te regelen en voor de kinderen, maar zij werkt alles tegen." In wat emotionele buien stuurde hij dan wel eens berichten als: "Ik geen kids, jij geen kids. Je bent je leven niet meer zeker." En naar zijn ex-schoonvader: "Ik hoop dat de volgende kogel voor haar is."

  Grote verliezers in deze hele vechtscheiding, zijn volgens de politierechter de drie dochters van het stel. "Wat moeten die hier nu mee", vroeg ze P.. "Dat weet ik ook niet. Ik zie ze ook al een hele tijd niet, om het contact met mijn ex te omzeilen. Maar ik mis ze verschrikkelijk."

  Ook de hulpverleners om het gezin heen, zien zo even geen oplossing. Het contact tussen moeder en vader zit muurvast, stellen zij in een rapport. De officier van justitie vond dat 'heel verdrietig'. "Deze ouders kunnen kennelijk hun eigen emoties niet onder controle houden en dat is heel erg voor de kinderen."

  Zij eiste een werkstraf van 120 dagen en drie maanden cel voorwaardelijk tegen de Oldebroeker. Daar zou ook een contact- en gebiedsverbod aan moeten worden verbonden. En omdat P. nog in een proeftijd liep, eiste ze nog eens 20 uur werkstraf die boven zijn hoofd hing. Al vond ze de stalking niet bewezen. "Ik begrijp van de hulpverleners dat er over en weer heel veel berichten worden gestuurd."

  De politierechter vond voor alles te weinig bewijs, behalve voor de mishandeling van de nieuwe partner van het slachtoffer. "Al vind ik dat sommige van uw berichten echt niet door de beugel kunnen, maar omdat ze niet meer terug te vinden zijn kan ik u er niet voor veroordelen."

  Ze legde de man een voorwaardelijke werkstraf van 50 uur op. Hij moet ook een schadevergoeding van bijna 600 euro betalen aan het slachtoffer.