article
1.6189848
HATTEMERBROEK - Inwoners van Hattemerbroek zijn verdeeld over de plannen die Van der Valk heeft voor een hotel aan de Hanesteenseweg.
Hattemerbroek verdeeld over plannen Van der Valk-hotel
HATTEMERBROEK - Inwoners van Hattemerbroek zijn verdeeld over de plannen die Van der Valk heeft voor een hotel aan de Hanesteenseweg.
http://www.destentor.nl/regio/oldebroek/hattemerbroek-verdeeld-over-plannen-van-der-valk-hotel-1.6189848
2016-07-13T11:37:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6189849.1468409978!image/image-6189849.JPG
Hattemerbroek,Oldebroek,Bouw en wonen,Van der Valk,hotel,top,hermes
Oldebroek
Home / Regio / Oldebroek / Hattemerbroek verdeeld over plannen Van der Valk-hotel

Hattemerbroek verdeeld over plannen Van der Valk-hotel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Zo moet het hotel in Hattemerbroek er uit komen te zien.
   Fotograaf
  HATTEMERBROEK - Inwoners van Hattemerbroek zijn verdeeld over de plannen die Van der Valk heeft voor een hotel aan de Hanesteenseweg.

  Na twee informatie-avonden kan de balans worden opgemaakt en daaruit blijkt dat er zowel voor- als tegenstanders zijn. Het dorp is vooral bang dat het bedrijf op den duur gaat uitbreiden en dat er dan nog meer natuur moet wijken.

  "We zitten in een soort tweespalt", zegt ad-interim voorzitter Ed Kooistra van Dorpsbelangen Hattemerbroek. "Aan de ene kant zijn we blij dat er zoiets komt. Dat is goed voor de werkgelegenheid, het toerisme. Anderzijds moet je je wel afvragen of deze plek, een natuurgebied immers, wel geschikt is. Hattemerbroek wordt als dorp al genoeg belast."

  Met honderd kamers en 250 parkeerplaatsen, waarvan honderd onder het hotel, noemt Van der Valk het plan zelf kleinschalig. "Maar hoe gaat dat over een aantal jaren? Als ze willen uitbreiden? Je offert wel een heel stuk natuur op. Zo ging het in Harderwijk ook, waar een heleboel bomen werden gekapt toen het hotel wilde uitbreiden."

  Van der Valk kondigde de plannen voor het eerst aan in 2011. Dat daarna zowel in Harderwijk als in Zwolle hotels zijn geopend, veranderde niets aan het voornemen. Naar verwachting wordt op z'n vroegst in 2017 begonnen met de sloop van de voormalige panden van Vogelesangh.