article
1.4896768
OOSTERWOLDE - In Oosterwolde in de gemeente Oldebroek is zaterdagmiddag rond half drie een ongeval gebeurd met een hoogwerker. De politie meldt dat er een dode en tien gewonden zijn gevallen onder wie vier kinderen.
Ongeval met hoogwerker in Oosterwolde (Gld) met dode en tien gewonden
OOSTERWOLDE - In Oosterwolde in de gemeente Oldebroek is zaterdagmiddag rond half drie een ongeval gebeurd met een hoogwerker. De politie meldt dat er een dode en tien gewonden zijn gevallen onder wie vier kinderen.
http://www.destentor.nl/regio/oldebroek/ongeval-met-hoogwerker-in-oosterwolde-gld-met-dode-en-tien-gewonden-1.4896768
2015-05-02T13:59:06+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4897133.1445954283!image/image-4897133.jpg
Oosterwolde,Recht, misdaad en 112,ongeval,hoogwerker,top
Oldebroek
Home / Regio / Oldebroek / Ongeval met hoogwerker in Oosterwolde (Gld) met dode en tien gewonden

Ongeval met hoogwerker in Oosterwolde (Gld) met dode en tien gewonden

Foto's
4
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het bakje van de hoogwerker waarmee het zaterdagmiddag in Oosterwolde zo vreselijk mis ging.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ANP
  OOSTERWOLDE - In Oosterwolde in de gemeente Oldebroek is zaterdagmiddag rond half drie een ongeval gebeurd met een hoogwerker. De politie meldt dat er een dode en tien gewonden zijn gevallen onder wie vier kinderen.

  Volgens de politie zijn de slachtoffers zowel in de hoogwerker als op de grond gevallen. Het dodelijke slachtoffer is een man van 48 jaar uit Oosterwolde. Hij laat een vrouw en 3 kinderen achter. Verder zijn er twee zwaargewonden gevallen, waarvan één een kind van vier jaar. In totaal zijn tien gewonden naar de ziekenhuizen in Zwolle en Harderwijk gebracht. Over de aard van de verwondingen van de andere gewonden is nog niets bekend. De leeftijden en woonplaatsen van de 10 gewonden die naar het ziekenhuis zijn vervoerd, zijn:

  Een jongen en meisje van 4 jaar uit Oude Pekela
  Een 10-jarige jongen uit Dronten
  Drie jongens van 7, 8 en 10 jaar uit Oldebroek
  Een vrouw van 23 jaar uit Oosterwolde
  Een jongen van 8 jaar uit Kamperveen
  Een man van 20 jaar en een jongen van 6 jaar uit Doornspijk

  Ooggetuigen

  Arnold van de Worp (28) uit Wezep staat zaterdagmiddag met zijn vader en een kennis te praten op de Oldtimershow als hij een groene verreiker ziet kantelen. Althans, de achterkant komt los van de grond. Hij loopt er meteen op af en ziet dan dat de bak voorop de machine gevuld is met mensen. „En zo blijft ‘ie liggen, voorover.” Dat er mensen ónder de bak liggen, is niet te zien voor hem. „Schrikken”, zegt de Wezeper.

  Een koppel uit Klarenbeek pakt zo'n anderhalf uur na het ongeluk hun oude motoren in. Ze hebben de verreiker niet zien vallen, maar stonden er vlakbij toen het gebeurde. En hoorden dat er paniek uitbrak. „Wij moesten onze stationaire motoren in de gaten houden, maar hadden in de gaten dat er iets aan de hand was. Het was vreselijk.”

  Oldtimershow
  Een groep mensen zat in de hoogwerker. Berichten dat het zou gaan om kinderen die op stap waren met de Stichting Veluwse Wens Ambulance zijn door de politie ontkracht. De stichting, die de laatste wens van een niet mobiele terminale patiënt in vervulling laat gaan, was voor promotionele doeleinden aanwezig op de 
  14de Oltimershow. Die show voor eigenaren van oude tractoren, stationaire motoren, auto's, motor- en bromfietsen werd vandaag gehouden in Oosterwolde.

  Vast programma-onderdeel
  Het evenement kent een standaard programma en een onderdeel daarvan is ook al jaar en dag het genieten van de omgeving vanuit een hoogwerker. De groene hoogwerker is van bouwbedrijf Van Werven en de man die deze activiteit begeleidt doet dit al jaren. De hoogwerker gaat met een telescooparm op en neer tot tussen de 10 en 15 meter hoog. Het evenement is meteen na het ongeluk stilgelegd en binnen een half uur was het terrein verlaten. De politie was snel ter plaatsen en heeft het terrein direct afgezet met doeken. Drie traumahelikopters, meerdere ambulances en de brandweer waren ter plaatsen.

  Marktkramen
  Ten tijden van het ongeluk stonden marktkraampjes met bezoekers op de plaats waar de hoogwerker naar beneden viel. Het dodelijke slachtoffer was de markt aan het bezoeken. De hoogwerker is voorover gevallen. In het bakje zaten tien mensen. "Rondom de wielen en de poten van de hoogwerker is niets bijzonder te zien. Momenteel is de technische recherche ter plaatsen om onderzoek te doen naar het voorval, wat naar verwachting vanavond laat wordt afgerond", zo legt politiewoordvoerder Nanda Redder uit.

  Vergunning
  Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Oldebroek zei ,,Het is niet te bevatten. Zo'n stralende dag en dan gebeurt dit.
  De inwoners van Oosterwolde zijn een hechte gemeenschap en zij verschrikkelijk geschrokken.​" Burgemeester Hoogendoorn liet ook weten "Er is een kwaliteitscontrole gedaan tijdens het uitgeven van de vergunning en er was geen enkele aanleiding om de vergunning niet te verstrekken.''

  Politie zoekt beeld
  De politie deed zaterdagavond een oproep via Twitter voor beeldmateriaal van vlak voor, tijdens en na het ongeval (zie originele tweet onder de video hieronder). Materiaal kan worden geupload via een meldformulier op de site van de politie.

  Bekijk hieronder beelden van Omroep Gelderland uit Oosterwolde: