article
1.6158034
OLST - Hulpverleners ontfermen zich over de ernstig zieke kattenman Jos de Vos uit Olst die donderdag zes van zijn twaalf katten moest afstaan aan het dierenasiel.
Doodzieke kattenman krijgt hulp en moet zes katten inleveren
OLST - Hulpverleners ontfermen zich over de ernstig zieke kattenman Jos de Vos uit Olst die donderdag zes van zijn twaalf katten moest afstaan aan het dierenasiel.
http://www.destentor.nl/regio/olst-wijhe/doodzieke-kattenman-krijgt-hulp-en-moet-zes-katten-inleveren-1.6158034
2016-07-01T13:33:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6158375.1467387411!image/image-6158375.JPG
Olst,Sociaal en maatschappij,kattenman,top,hermes
Olst-Wijhe
Home / Regio / Olst-Wijhe / Doodzieke kattenman krijgt hulp en moet zes katten inleveren

Doodzieke kattenman krijgt hulp en moet zes katten inleveren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jos de Vos heeft afscheid moeten nemen van 6 van zijn 12 katten.
   Fotograaf
  OLST - Hulpverleners ontfermen zich over de ernstig zieke kattenman Jos de Vos uit Olst die donderdag zes van zijn twaalf katten moest afstaan aan het dierenasiel.

  De Vos leidt aan keelkanker en liet eerder in deze krant weten dat hij met pijn in het hart afscheid zou moeten nemen van de helft van zijn huisdieren. Het stak hem met name dat zich zo veel hulpinstanties zich met de kwestie hadden bemoeid. Hij voelde zich als een crimineel behandeld, zo liet hij in deze krant weten.

  Multidisciplinair
  Een woordvoerster van de gemeente Olst-Wijhe laat nu weten dat alle instanties betrokken zijn bij het hulpverleningstraject waar De Vos zich in bevindt. "We hebben over sommige mensen multidisciplinair overleg als dat nodig is en in dit geval was dat zo. Iedereen die aanwezig was bij de afspraak met deze meneer zat in dat team. Het ging niet alleen over de katten, maar over de hele situatie rond hem." Wijkagenten signaleerden samen met de thuiszorg dat er meer hulp nodig was dan tot dan toe werd gegeven.

  Crimineel
  De Vos, die tot donderdagochtend twaalf katten in zijn huurwoning in Olst had ondergebracht, die vanwege zijn ziekte weinig uit huis komt en bovendien moeite heeft met geld om te gaan, voelde zich als een crimineel behandeld nadat hij tijdens een gesprek op het gemeentehuis geconfronteerd werd met een legertje hulpverleners.

  De boodschap die hij kreeg te horen: de helft van de twaalf katten wordt donderdag opgehaald. Aan het einde van het jaar zullen er nog vier moeten volgen. "Ik begrijp dat de situatie onhoudbaar is, maar de manier waarop, dat had niet gehoeven", zei hij daarover.
  De Vos heeft de helft van zijn kattenschare donderdag zonder slag of stoot afgegeven.