article
1.6140712
OLST/WELSUM Een ware invasie van Fiatjes 500, zaterdag rond het middaguur op landgoed De Haere in Olst.
Invasie van Fiatjes 500 op de Haere
OLST/WELSUM Een ware invasie van Fiatjes 500, zaterdag rond het middaguur op landgoed De Haere in Olst.
http://www.destentor.nl/regio/olst-wijhe/invasie-van-fiatjes-500-op-de-haere-1.6140712
2016-06-26T07:27:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6140713.1466926240!image/image-6140713.JPG
Olst,Olst-Wijhe,Welsum,Wijhe,Lokaal Thema ST,De Haere,Fiat 500,IJssellinie,top,hermes
Olst-Wijhe
Home / Regio / Olst-Wijhe / Invasie van Fiatjes 500 op de Haere

Invasie van Fiatjes 500 op de Haere

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   [FOTOBRON]foto Gerard Vrakking
  OLST/WELSUM Een ware invasie van Fiatjes 500, zaterdag rond het middaguur op landgoed De Haere in Olst.

  Meer dan honderd liefhebbers stuurden hun autootje naar de omgeving waar in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw de IJssellinie operationeel was. Ruim 200 inzittenden, onder wie een dertigtal kinderen, namen kennis van de geschiedenis van wat tijdens de Koude Oorlog de Nederlandse verdedigingslinie tegen 'Het Rode Gevaar' was.

  Vervolgens zochten de gasten aan de hand van een routebeschrijving hun weg langs en door drie van de belangrijkste overblijfselen van de IIssellinie: het inlaatwerk in de dijk en de commando- en hospitaalbunker.

  Na het bezoek aan de IJssellinie-restanten op de rechter IJsseloever volgde de oversteek naar Welsum, waar de LAACC (de commandobunker van de luchtafweer) werd bezocht. De overtocht per pont verliep voorspoedig. Het scheelde maar enkele centimeters of het pontveer Olst-Welsum was uit de vaart genomen. En dat terwijl daar in het routeboek, dat de deelnemers moest terugleiden naar camping De Vlinderhoeve in Kring van Dorth/Gorssel, geen rekening mee was gehouden. De deelnemers, afkomstig uit het gehele land, zouden in dat geval zelf moeten uitzoeken hoe zij daar moesten (terug)komen.

  Het kampeerweekeinde Intermezzo VIII was georganiseerd door 'De Bende uit de Achterhoek', een clubje binnen de Fiat 500 Club Nederland.

  Gedurende de maanden juli en augustus is er elke zaterdag een open dag bij de IJssellinie. Bezoekers kunnen dan zonder afspraak deelnemen: www.ijssellinie.nl.

   

  Vijf turnsters mogen deze zomer naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen. Op 10 juli maakt bondscoach Gerben Wiersma zijn selectie bekend. ,,Na vandaag zijn mijn kansen ineens flink gestegen", aldus de turnster.