article
1.6101529
OLST - De muzikanten staan tussen de boeken, brillen en krop pen sla. Afgelopen zaterdagtijdens 'The best music act of Olst' kregen beginnende artiesten uit Olst en omstreken de kans om zich aan het publiek te tonen.
Optreden lokt Olstenaar de winkels in
OLST - De muzikanten staan tussen de boeken, brillen en krop pen sla. Afgelopen zaterdagtijdens 'The best music act of Olst' kregen beginnende artiesten uit Olst en omstreken de kans om zich aan het publiek te tonen.
http://www.destentor.nl/regio/olst-wijhe/optreden-lokt-olstenaar-de-winkels-in-1.6101529
2016-06-12T17:05:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4806089.1429182771!image/image-4806089.jpg
Olst,Lokaal Thema ST,the best music act of Olst,top,hermes
Olst-Wijhe
Home / Regio / Olst-Wijhe / Optreden lokt Olstenaar de winkels in

Optreden lokt Olstenaar de winkels in

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  OLST - De muzikanten staan tussen de boeken, brillen en krop pen sla. Afgelopen zaterdagtijdens 'The best music act of Olst' kregen beginnende artiesten uit Olst en omstreken de kans om zich aan het publiek te tonen.

  De muziekwedstrijd in de winkels van Olst is een nieuw experiment om het centrum van Olst levendig te houden.

  Een aantal nieuwsgierige Olstenaren blijft na binnenkomst in supermarkt Plus Vermaning staan. Waar de wekelijkse zaterdagboodschap normaal gesproken noodzakelijk kwaad is, krijgt het winkelend publiek dit keer een muzikaal optreden voorgeschoteld. Yosina (9) en haar vader Decky (32) Remajauw treden op tussen de sla en bananen. Ze trekken veel bekijks. Ellen Padberg zet direct bij binnenkomst op de groente-afdeling haar winkelkarretje aan de kant, haalt haar telefoon tevoorschijn en filmt. ,,Wat is dit mooi", reageert ze verrast. ,,Het filmpje is voor mijn man. Hij had geen zin om mee te gaan naar de winkel." Padberg was niet op de hoogte van de wedstrijd. ,,Kon ik ook stemmen?", herhaalt ze de vraag. ,,Dat wist ik helemaal niet. Wat een leuke verrassing."

  Zangeres Yosina geniet van alle aandacht in de winkel. Voor de leerling van CBS Prins Willem Alexander is de wedstrijd in Olst de generale repetitie voor het echte werk.,,Door Marco Borsato ben ik gevraagd om op 29 juni op te treden tijdens de tv-avond 'Jij en ik' van Warchild op NPO 1", legt ze trots uit. Tijdens 'The best music acts of Olst' is 250 euro te verdienen voor de winnaar. ,,En als ik die hoofdprijs win gaat het geld naar Warchild. Geen twijfel mogelijk."

  Zeven acts meldden zich aan voor de wedstrijd in de winkels van Olst. ,,Dit idee speelt al een tijdje", reageert initiatiefnemer Wim Toeters van ondernemersvereniging GO Olst. ,,Ik kom uit de buurt van Ommen waar de kroegjes al jaren decor zijn van dit soort optreden. Cafés zijn hier niet te vinden dus moesten we het op een andere manier oplossen." De reuring in het centrum miste de laatste jaren, vond ook Toeters. ,,Het verwijt is vaak dat er te weinig gebeurd. Tegen grote webwinkels kunnen we niet concurreren, maar we onderscheiden ons wel door gezelligheid." Toeters ziet wel iets in een jaarlijks terugkomend evenement. ,,Dit heeft de potentie om te groeien."

  Uiteindelijk kregen Yosina en vader Decky de titel 'The best music act of Olst'. Ellen Padberg geeft haar in ieder geval een dikke tien. ,,En nu hopen dat mijn man vaker met me meegaat om te winkelen in Olst. Ik denk wel dat het werkt."