article
1.6282810
WIJHE - Zodra Gerrit Boomgaard, de eigenaar van Albert Heijn in Wijhe, hoort over diefstal uit zijn zaak, zet hij de achtervolging in. Eerst rennend, later op zijn scooter. Het treinkaartje van de dief zet hem op het spoor.
Treinkaart zet Gerrit op spoor van dief in Wijhe
WIJHE - Zodra Gerrit Boomgaard, de eigenaar van Albert Heijn in Wijhe, hoort over diefstal uit zijn zaak, zet hij de achtervolging in. Eerst rennend, later op zijn scooter. Het treinkaartje van de dief zet hem op het spoor.
http://www.destentor.nl/regio/olst-wijhe/treinkaart-zet-gerrit-op-spoor-van-dief-in-wijhe-1.6282810
2016-08-22T04:42:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6282817.1471841666!image/image-6282817.JPG
Olst-Wijhe,Wijhe,Recht, misdaad en 112,Sociaal en maatschappij
Olst-Wijhe
Home / Regio / Olst-Wijhe / Treinkaart zet Gerrit op spoor van dief in Wijhe

Treinkaart zet Gerrit op spoor van dief in Wijhe

Foto's
1
Reacties
Reageer
  WIJHE - Zodra Gerrit Boomgaard, de eigenaar van Albert Heijn in Wijhe, hoort over diefstal uit zijn zaak, zet hij de achtervolging in. Eerst rennend, later op zijn scooter. Het treinkaartje van de dief zet hem op het spoor.

  Hij heeft intussen een reputatie opgebouwd als 'dievenvanger van Wijhe', Gerrit Boomgaard van de Albert Heijn in Wijhe. Sinds hij in 2007 een scooter heeft aangeschaft voor een snelle achtervolging, denkt hij zo'n zestig keer jacht te hebben gemaakt op een dief. Zaterdag ging hij opnieuw een crimineel achterna, en met succes.

  Wasverzachter
  Een 36-jarige man uit Olst probeert die ochtend 29 flessen wasverzachter te stelen uit de zaak. De buit heeft een waarde van 217 euro. Het verdachte gedrag van de man is het winkelpersoneel eerder wel opgevallen, maar desondanks ziet hij kans met de gestolen wasverzachter de winkel te verlaten. Zonder dralen zetten Boomgaard en twee werknemers van hem de achtervolging in.

  Rennen met een tas gevuld met 29 flessen wasverzachter blijkt lastig. Daarom laat de dief snel de tas met inhoud vallen. Hij gaat er snel vandoor, rent door tuinen en struiken, hopend dat de achtervolgers hem uit het oog verliezen. De supermarktbaas belt 112. De politie roept via Burgernet alle bewoners op om naar de dief uit te kijken.

  Treinkaartje
  In de achtergelaten tas vindt Boomgaard het treinkaartje van de man. "Als hij met de trein is gekomen, gaat hij ook met de trein terug." Met de gealarmeerde politie wacht Boomgaard daarna bij het station. "Ik herkende hem meteen", zegt de ondernemer. "Al had hij niet meer zijn zwarte blouse aan. Hij droeg een groen T-shirt; heeft hij ergens van de waslijn getrokken. Ook zijn pet had hij niet meer op."

  De politie neemt de man uit Olst mee naar het bureau. En Boomgaard, hij geniet van de goede afloop. "Ik had de gestolen flessen wasverzachter terug en kon de achtervolging staken. Maar dan loopt-ie nog vrij rond. 'Pakken zullen we hem, dacht ik'."