article
1.6141184
VILSTEREN - In Vilsteren werd zaterdag een ANWB-fietsdag gehouden. Voormalige topwielrenner Hennie Kuiper opende het bal. "Dames zitten vaak te hoog op de fiets."
'Dames zitten vaak te hoog op de fiets'
VILSTEREN - In Vilsteren werd zaterdag een ANWB-fietsdag gehouden. Voormalige topwielrenner Hennie Kuiper opende het bal. "Dames zitten vaak te hoog op de fiets."
http://www.destentor.nl/regio/ommen/dames-zitten-vaak-te-hoog-op-de-fiets-1.6141184
2016-06-26T11:06:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6141185.1466939384!image/image-6141185.JPG
Ommen,Cultuur, kunst en recreatie,Sociaal en maatschappij,ANWB,Vilsteren,hermes
Ommen
Home / Regio / Ommen / 'Dames zitten vaak te hoog op de fiets'

'Dames zitten vaak te hoog op de fiets'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Oud-wielrenner Hennie Kuiper controleert voor de start van de ANWB Fietsdag in Vilsteren nog even de bandenspanning van Dirk en Annet Treur uit Zeewolde en of ze in het bezit zijn van een goed werkende fietsbel.
   Fotograaf
  VILSTEREN - In Vilsteren werd zaterdag een ANWB-fietsdag gehouden. Voormalige topwielrenner Hennie Kuiper opende het bal. "Dames zitten vaak te hoog op de fiets."

  De voormalig wereld- en Olympisch kampioen won onder meer in de Tour de France twee keer de rit naar Alpe d'Huez en is nog steeds de enige Nederlander die de vier absolute topklassiekers op zijn naam wist te schrijven. Legendarisch blijft zijn overwinning in Parijs-Roubaix waar hij door een lekke band bijna de zege in rook zag opgaan.

  Plezier
  "Een goede afstelling, zodat je goed op je fiets zit, een juiste bandenspanning en een werkende fietsbel", zijn voor Kuiper essentiële onderdelen die in orde moeten zijn voordat je gaat fietsen. "Maar misschien het belangrijkste is wel dat je lol en plezier in het fietsen beleeft. Ga er op uit ook als het weer wat minder is want als je fietst heb je het geluk altijd aan je zijde. Heb respect voor je medeweggebruikers op de weg want vooral in Nederland zijn we met veel mensen op de vierkante meter. Spreek elkaar aan op goed gedrag want veiligheid voor alles, daarom vind ik de fietsbel zo ontzettend belangrijk."

  Elektrisch
  De ANWB is ook zo'n groot fan van fietsen. "Eigenlijk al sinds 1883", lacht Dennis Aarts namens de organisatie. "De meeste mensen vergeten dat wel eens, die denken dat wij er alleen zijn voor de heilige koe en pechhulp langs de weg. Deze zomer trekken wij voor het vijfde achtereenvolgende jaar het land in met de fietsdagen. Wij willen in contact komen met onze fietsende ANWB-leden om zo de mogelijke verbeterpunten voor het recreatieve fietsen in kaart te brengen. Zo weten wij inmiddels al dat in Overijssel de meeste elektrische fietsen rondrijden."

  In het mooie Vilsteren stond de parkeerplaats van de Rooms-Katholieke kerk vol met auto's compleet met fietsendragers. Onder de meeste bagagedragers prijkte inderdaad een accu. Waar Kuipers in zijn imposante carrière hield van lange zware etappes in het liefst zo extreem mogelijke weersomstandigheden kozen de fietsers in Vilsteren toch voor het gemak van een hulpmotortje en genoten ze van rust, ruimte en de fraaie natuur in het stroomgebied van de Overijsselse Vecht.