article
1.6241048
APELDOORN/ZWOLLE - Zilveren Kruis gaat als eerste zorgverzekeraar in Nederland klanten inzicht geven in de kosten én de kwaliteit van specifieke ziekenhuisbehandelingen. Plus recensies van patiënten.
Patiënt kan beter ziekenhuis kiezen
APELDOORN/ZWOLLE - Zilveren Kruis gaat als eerste zorgverzekeraar in Nederland klanten inzicht geven in de kosten én de kwaliteit van specifieke ziekenhuisbehandelingen. Plus recensies van patiënten.
http://www.destentor.nl/regio/pati%C3%ABnt-kan-beter-ziekenhuis-kiezen-1.6241048
2016-08-04T04:27:03+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5681576.1454332102!image/image-5681576.jpg
Overijssel,Gelderland,Flevoland,Gezondheid,Ziekenhuis,zorgverzekering,top
Regio
Home / Regio / Patiënt kan beter ziekenhuis kiezen

Patiënt kan beter ziekenhuis kiezen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Isala ziekenhuis in Zwolle
   Titel
   Isala ziekenhuis in Zwolle
   Fotograaf
  APELDOORN/ZWOLLE - Zilveren Kruis gaat als eerste zorgverzekeraar in Nederland klanten inzicht geven in de kosten én de kwaliteit van specifieke ziekenhuisbehandelingen. Plus recensies van patiënten.

  Zilveren Kruis, zorgonderdeel van Achmea en marktleider in Nederland, gaat met het verstrekken van informatie verder dan zorgverzekeraar CZ die woensdag haar tarieven van ziekenhuisbehandelingen bekend maakte.

  Afgeschermde internetsite
  Klanten van Zilveren Kruis kunnen straks op een afgeschermde internetsite laten weten wat voor ingreep ze nodig hebben en hoe ver ze daarvoor willen reizen. Daarna volgen cijfers over kwaliteit en kosten, en recensies van patiënten.

  „En ook waar je het snelst terecht kan”, zegt woordvoerder Femke Theunissen van Zilveren Kruis. Zo kunnen patiënten beter bepalen naar welk ziekenhuis zij willen. Zilveren Kruis kan nog niet aangeven wanneer het nieuwe systeem operationeel is.

  Spiraaltje
  Uit de behandeltarieven die zorgverzekeraar CZ woensdag bekend maakte, blijkt dat er behoorlijk grote verschillen tussen ziekenhuizen bestaan - ook in deze regio. Zo kost het plaatsen van een spiraaltje, een voorbehoedsmiddel, in Zwolle 140 euro meer dan in Deventer. Wie de kosten van het eigen risico wil drukken, doet er dus goed aan te ‘shoppen’.

  De Consumentenbond dringt al langer aan op het vrijgeven van die informatie. Ziekenhuizen in onder meer Zwolle, Apeldoorn en Deventer vinden het een ‘logische stap’. Patiënten hebben er recht op, vinden instellingen als Isala in Zwolle, het Deventer Ziekenhuis en Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen