article
1.6104614
PUTTEN - De rolstoelbus voor Frida van den Brink uit Putten komt steeds dichterbij. De door haar vriendin Marjan Koelewijn opgerichte Vrienden van Frida heeft al 8100 euro in de pot.
Bingo als kasspekker Vrienden van Frida
PUTTEN - De rolstoelbus voor Frida van den Brink uit Putten komt steeds dichterbij. De door haar vriendin Marjan Koelewijn opgerichte Vrienden van Frida heeft al 8100 euro in de pot.
http://www.destentor.nl/regio/putten/bingo-als-kasspekker-vrienden-van-frida-1.6104614
2016-06-13T14:33:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4298127.1396517847!image/image-4298127.jpg
Putten,Sociaal en maatschappij,rolstoelbus,bingo,Vrienden van Frida,hermes
Putten
Home / Regio / Putten / Bingo als kasspekker Vrienden van Frida

Bingo als kasspekker Vrienden van Frida

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  PUTTEN - De rolstoelbus voor Frida van den Brink uit Putten komt steeds dichterbij. De door haar vriendin Marjan Koelewijn opgerichte Vrienden van Frida heeft al 8100 euro in de pot.

  "Maar er is nog zo'n 7000 euro nodig", laat Marjans dochter Mariëlle weten. En dat is dan ook de inzet om op te halen tijdens een bingo die ze samen met haar vriendin Renske Meints heeft opgezet. "Dat is een beetje hoog gegrepen, maar tussen de 2000 en 3000 euro moet realistisch zijn.

  Inspiratiebron
  Mariëlle heeft in haar moeder een inspiratiebron om geld in te zamelen voor dit goede doel. Daar komt bij dat de dochter van de gehandicapte Frida een vriendin van haar en Renske is. Genoeg reden dus om ook een bijdrage te leveren aan een rolstoelbus, waardoor Frida weer eens spontaan een uitje kan maken. Op pad met de regiotaxi levert de nodige belemmeringen op.

  Bingo
  "Bij grandcafé 2Brothers wordt elke maand een bingo gehouden. We hebben gevraagd of de opbrengst daarvan een keer naar de Vrienden van Frida kon. De eigenaar Gerard van Soest was enthousiast, maar stelde voor hiervoor de bingo tijdens het evenement 2 Bars on the Beach te gebruiken. In het grandcafé kunnen tachtig mensen; in de manege waar het evenement wordt gehouden 400."

  Mariëlle en Renske tekenden voor de promotie met flyers en lobbyden de uit te reiken prijzen bij elkaar. "Er zijn tien rondes met voor elke volle kaart een grote prijs van boven de vijftig euro. Voor een vol rijtje zijn er kleinere prijzen."

  De meiden hopen dat er veel boekjes voor alle tien de rondes worden verkocht. Dit zou een opbrengst van 25 euro per boekje opleveren. "Maar het is ook mogelijk een kaart voor één ronde te kopen. Die kost drie euro." Daarnaast zijn de vriendinnen nog in onderhandeling of ze een graantje mogen meepikken van de drankopbrengst tijdens de bingo.

  De bingo is onderdeel van het evenement 2 Bars on the Beach in de manege dat vrijdagavond begint met een beachvolleybaltoernooi. Zaterdagavond gaat DJ Noisy Kid en coverband Barcode los op het podium dat is voorzien van een videowall en special effects.

  Na de bingo gaan de activiteiten van de Vrienden van Frida nog door. Door een benefietconcert werd de kas flink gespekt (met name ook door gulle giften) en de statiegeldbus bij de Plus is de hele maand juni voor de Vrienden van Frida bestemd.

  Marjan Koelewijn, die 'een beetje versleten' was na de organisatie van het concert heeft weer frisse moed voor een actie begin juli. "Tegen een bepaald bedrag onbeperkt gebakken vis eten. Op de Spakenburgse manier: lekker krokant."