article
1.6450476
PUTTEN - Antoinette Vierwind uit Putten wil niets liever dan in het huis van haar overleden zoon wonen, aan de overkant van de straat. De woningstichting wees haar verzoek in eerste instantie af, maar zet de deur nu op een kier.
Deur op een kier voor woningruil Puttense moeder
PUTTEN - Antoinette Vierwind uit Putten wil niets liever dan in het huis van haar overleden zoon wonen, aan de overkant van de straat. De woningstichting wees haar verzoek in eerste instantie af, maar zet de deur nu op een kier.
http://www.destentor.nl/regio/putten/deur-op-een-kier-voor-woningruil-puttense-moeder-1.6450476
2016-09-27T05:54:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6450626.1474955555!image/image-6450626.JPG
Putten,Bouw en wonen,woningruil,antoinette vierwind,top,hermes
Putten
Home / Regio / Putten / Deur op een kier voor woningruil Puttense moeder

Deur op een kier voor woningruil Puttense moeder

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Antoinette Vierwind wil graag in woning verongelukte zoon Jeroen wonen.
   Fotograaf
  PUTTEN - Antoinette Vierwind uit Putten wil niets liever dan in het huis van haar overleden zoon wonen, aan de overkant van de straat. De woningstichting wees haar verzoek in eerste instantie af, maar zet de deur nu op een kier.
  Ik ben strijdvaardig

  De ontsteltenis van Antoinette en de verontwaardiging over de houding van de woningstichting, was aanleiding voor vrienden om een Facebookpagina over de kwestie te openen. Gisteren was die al 40.000 keer geliket en 10.000 keer gedeeld. En dat was weer goed voor een hausse aan mediale aandacht.

  Hardheidsclausule
  Verslaggevers van diverse bladen en tv-programma's staan bij haar op de stoep. Terwijl een overdonderde Antoinette de pers te woord staat, is er overleg tussen de Puttense burgemeester Lambooij, wethouder Gerritsen (volkshuisvesting) en de woningstichting. Dat geeft enige aanleiding tot hoop. Er bestaat namelijk een zogeheten hardheidsclausule. Die bepaalt dat in uitzonderingsgevallen van de regelgeving kan worden afgeweken.

  Woningstichting
  Maandagmiddag liet woordvoerder Lineke Snapper van de woningstichting echter weten dat ze er nog niet uit waren. ,,Dit geval is ernstig, maar er zijn er helaas wel meer. Als we een besluit nemen dan moet dit een weloverwogen beslissing zijn die naar al onze huurders, woningzoekenden en andere nabestaanden ook uitlegbaar is. We moeten het goed afwegen.'' Snapper zegt verder dat de stichting zich niet laat leiden of beïnvloeden door de grote maatschappelijke druk die door de kwestie is ontstaan.

  Vader
  Antoinette is verbijsterd over het gebrek aan compassie. ,,Ik snap wel dat huurwoningen niet hap-snap weggegeven kunnen worden. Maar dit is toch een uitzonderlijke situatie. En ik laat toch gewoon exact dezelfde woning achter? Ze weten toch ook wat voor kruis we meetorsen? Drie jaar geleden is Henk, de vader van mijn jongens plotsklaps verdwenen. We hebben nooit meer een signaal gehad of hij nog in leven is, maar we denken dat hij overleden is. Jeroen was heel erg bezig met het verlies van zijn vader. Hij was zoekende."