article
1.6126509
PUTTEN - Putten is een tweedaags festival rijker. BOOM IN' kent zijn debuut op een cultureel erfgoed en in het centrum van het 'bomendorp'.
Festival floreert tussen de Puttense bomen
PUTTEN - Putten is een tweedaags festival rijker. BOOM IN' kent zijn debuut op een cultureel erfgoed en in het centrum van het 'bomendorp'.
http://www.destentor.nl/regio/putten/festival-floreert-tussen-de-puttense-bomen-1.6126509
2016-06-21T12:49:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5821653.1466517044!image/image-5821653.jpg
Putten,Cultuur, kunst en recreatie,festival BOOM IN',top,hermes
Putten
Home / Regio / Putten / Festival floreert tussen de Puttense bomen

Festival floreert tussen de Puttense bomen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Afbeelding ter illustratie
  PUTTEN - Putten is een tweedaags festival rijker. BOOM IN' kent zijn debuut op een cultureel erfgoed en in het centrum van het 'bomendorp'.
  Het is helemaal nieuw, maar wel met de intentie er een terugkerend festival van te maken

  Hoe zet je een erfgoedlocatie in de schijnwerpers? Door er een festival te organiseren. En dat is dus precies wat er gebeurt op landgoed Schovenhorst in Putten.

  Erfgoedlocatie
  De opdracht van de gemeente Putten was ruim: gebruik een erfgoedlocatie voor cultuur. De invulling hieraan door de samenwerkende partijen Cultuurkust, winkeliersvereniging WCP en de VVV is concreet: een festival met de naam BOOM IN'. Een met zorg gekozen naam, die verwijst naar het bomendorp Putten, maar tevens de link naar 'booming' (bloeiend) weet te leggen.

  Het festival kent vrijdag 15 juli zijn debuut, met een tweede dag in het centrum op zaterdag 16 juli. "Het is helemaal nieuw, maar wel met de intentie er een terugkerend festival van te maken", laat Philipien van Huët namens Cultuurkust uit Harderwijk weten.

  "Het was de bedoeling dat er iets leuks gebeurt in Putten en ook iets te doen voor lokale ondernemers, bezoekers en toeristen", legt Huët de keuze voor twee locaties uit. "Op Schovenhorst komt een groter podium 'Aan de bosrand' en optredens met een gemoedelijke intieme sfeer rondom het kampvuur. Veelal singer-songwriters met leuke, opkomende namen. In het centrum zijn drie plekken gekozen voor de thema's ravotten, kijken/doen en genieten. Dit is gratis toegankelijk en ook heel leuk voor kinderen."

  Schovenhorst
  Het programma op landgoed Schovenhorst begint om 19.30 uur en wordt van 22.15 uur tot 23.00 uur afgesloten met de coverband Doe Maar Na. "Een festival waarbij het geluidsniveau respect heeft voor de omgeving", stelt Huët. "Maar er kan ook echt wel gedanst worden hoor. Zeker met Doe Maar Na die deze avond be"eindigt."

  Om de intimiteit van het festival te waarborgen, zijn er 300 kaarten beschikbaar. De voorverkoop hiervan (7,50 euro tot en met 14 juli) is afgelopen weekeinde gestart. De eerste tickets zijn verkocht. Huët: "Het is op gang gekomen, maar er zijn nog voldoende kaarten te verkrijgen."

  Kosteloos
  De activiteiten die zaterdag 16 juli tussen 13.00 uur en 17.00 uur in het centrum zijn te beleven, zijn kosteloos voor de bezoeker. Op het programma staan diverse (kinder)voorstellingen, muziek, pop-up speeltuin en spelen en ontdekken bij de Burgemeester van Buiten.

  Deze 'burgemeester' was ook te zien bij het festival Lalaland in Harderwijk. Kinderen kunnen bij hem onder meer bootjes bouwen en in de modderkeuken aan de slag. Niet verwonderlijk dat dit onderdeel onder de noemer 'ravotten' wordt aangeboden. Het volledige programma staat op de website.