article
1.6294392
PUTTEN - Hoewel niet veel mensen het bedrijf Fresco uit Putten kennen, eten ze er wel degelijk van. En dezer dagen best veel: ijs. Fresco levert aan onder andere ijssalons en restaurants, in de buurt èn over de grens.
Fresco in Putten scoort met chocolade en ijs
PUTTEN - Hoewel niet veel mensen het bedrijf Fresco uit Putten kennen, eten ze er wel degelijk van. En dezer dagen best veel: ijs. Fresco levert aan onder andere ijssalons en restaurants, in de buurt èn over de grens.
http://www.destentor.nl/regio/putten/fresco-in-putten-scoort-met-chocolade-en-ijs-1.6294392
2016-08-26T01:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6294393.1472200067!image/image-6294393.JPG
Putten,Economie,Fresco,IJs,Chocolade,Groei,top,hermes
Putten
Home / Regio / Putten / Fresco in Putten scoort met chocolade en ijs

Fresco in Putten scoort met chocolade en ijs

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Fresco-directeur Vincent Wijnands (links) samen met medewerker San Subba. Foto Ruben Schipper
    PUTTEN - Hoewel niet veel mensen het bedrijf Fresco uit Putten kennen, eten ze er wel degelijk van. En dezer dagen best veel: ijs. Fresco levert aan onder andere ijssalons en restaurants, in de buurt èn over de grens.

    De ijsproductie bij Fresco in Putten loopt bij de huidige hitte op naar wel 12.000 liter per week. De lekkernijen van Fresco Ice, Bakery & Quality Chocolates vinden hun weg naar restaurants, hotels en ijssalons. Vanwege het ontbreken van de naam Fresco kent echter niemand de herkomst. Eigenaar Vincent Wijnands maalt er niet om, maar is wel van zins ergens in de buurt een Fresco-ijssalon te openen.

    Een kleine twee jaar geleden begon hij met één ijsmeester en één patissier met zijn ambachtelijke droom. "Met kwaliteitsingrediënten maken we nu honderd verschillende ijssoorten en vijftig varianten aan patisserie. De chocolade van Fresco betrekken we van een bekende Belgische fabrikant en omdat we heel veel volume inkopen, kunnen we het goedkoper dan zij op de markt brengen."

    Dit jaar verdubbelt de omzet en voor 2017 wordt een groei verwacht van 50 procent. Ondertussen is het aantal medewerkers gegroeid naar zeventien en de vriesruimtes wordt momenteel enorm uitgebreid.