article
1.6108010
ZWOLLE - Op het braakliggend terrein op de hoek Harderwijkerstraat en Lariksstraat mogen toch meer dan zes woningen komen.
Gemeente Putten overstag voor elf dure appartementen
ZWOLLE - Op het braakliggend terrein op de hoek Harderwijkerstraat en Lariksstraat mogen toch meer dan zes woningen komen.
http://www.destentor.nl/regio/putten/gemeente-putten-overstag-voor-elf-dure-appartementen-1.6108010
2016-06-14T14:52:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6050909.1465917071!image/image-6050909.JPG
Putten,Politiek Lokaal ST,woningbouw,appartementen,top,hermes
Putten
Home / Regio / Putten / Gemeente Putten overstag voor elf dure appartementen

Gemeente Putten overstag voor elf dure appartementen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het gemeentehuis van Putten.
   Fotograaf
  ZWOLLE - Op het braakliggend terrein op de hoek Harderwijkerstraat en Lariksstraat mogen toch meer dan zes woningen komen.

  Putten Projectontwikkelaar Bert van de Poll krijgt van de gemeente Putten de kans om elf dure appartementen te bouwen op de hoek van de Lariksstraat en Harderwijkerstraat.

  Sinds 2009 is de grond eigendom van Van de Poll. Eerder werd een vergunning voor zes gestapelde woningen afgegeven. Dit zouden forse huizen worden van zo'n 245 vierkante meter woonoppervlakte tegen een prijs van gemiddeld negen ton. Het lukte de ontwikkelaar niet om in deze prijsklasse voldoende gegadigden te vinden. Hij diende bij de gemeente een nieuw plan in voor twaalf kleinere woningen (140 vierkante meter) in een lagere prijsklasse (vier tot zes ton). Het antwoord van de gemeente was hierop duidelijk: "Nee, zes is de limiet."

  Van de Poll boog zich opnieuw over zijn plannen en meldde in februari van dit jaar dat hij zou mikken op negen woningen. Het uiteindelijke voorstel aan de gemeente blijkt nu op elf uit te komen. Drie van de appartementen mogen onder de 350.000 euro worden verkocht; de overige zijn duurder tot 690.000 euro. De oppervlakten varieren van 92 tot 184 vierkante meter.

  De stellige limiet van de gemeente, lijkt toch rekbaarder te zijn dan destijds werd geuit. Burgemeester en wethouders zijn blij met de kapconstructie die in een eerder plan ontbrak. Het was voor de gemeente een vereiste om het gebouw mooi in het straatbeeld te laten passen.

  Nog steeds is de gemeente van mening dat elf dure woningen te veel van het goede is voor Putten. Er is immers vastgesteld dat er behoefte is aan goedkope woningen en het duurdere segment al is oververtegenwoordigd.

  Toch krijgt Van de Poll de kans om zijn wens te verwezenlijken. Daar wordt de voorwaarde aan verbonden dat de ontwikkelaar moet aantonen dat er voldoende belangstelling is en de bouw daadwerkelijk doorgaat. Ook waarschuwt het college dat er geen onderhandelingsruimte meer is. Oprekken is uitgesloten. Als dit plan niet slaagt, wordt een nieuw verzoek niet meer in behandeling genomen.

  Van de Poll heeft aangegeven dat op zeven van de elf woningen een optie is genomen. De gemeente wil dit terugzien door de overhandiging van voorlopige koopcontracten. De betrekkelijkheid hiervan wordt toegegeven. "Wij zijn er ons van bewust dat een dergelijke overeenkomst op zich nog niets zegt dat de woningen daadwerkelijk verkocht zijn en gebouwd worden. Het zegt alleen iets over de concrete belangstelling en is daarmee een indicatie voor de economische uitvoerbaarheid", aldus burgemeester en wethouders.