article
1.6326188
PUTTEN - Groevenbeek Klassiek valt in de smaak bij de gemeente Putten en past in het plaatje van het cultuurbeleid. Daarom kan de stichting de komende jaren op subsidie rekenen.
Groevenbeek Klassiek valt in de smaak en krijgt elk jaar geld
PUTTEN - Groevenbeek Klassiek valt in de smaak bij de gemeente Putten en past in het plaatje van het cultuurbeleid. Daarom kan de stichting de komende jaren op subsidie rekenen.
http://www.destentor.nl/regio/putten/groevenbeek-klassiek-valt-in-de-smaak-en-krijgt-elk-jaar-geld-1.6326188
2016-09-01T07:57:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4509928.1409344399!image/image-4509928.JPG
Putten,Cultuur, kunst en recreatie,subsidie,Groevenbeek Klassiek,hermes
Putten
Home / Regio / Putten / Groevenbeek Klassiek valt in de smaak en krijgt elk jaar geld

Groevenbeek Klassiek valt in de smaak en krijgt elk jaar geld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  PUTTEN - Groevenbeek Klassiek valt in de smaak bij de gemeente Putten en past in het plaatje van het cultuurbeleid. Daarom kan de stichting de komende jaren op subsidie rekenen.

  De editie 2016 is nog maar net achter de rug of de organisatie van het jaarlijks klassiek zomeravondconcert in de tuin van het huis Oud Groevenbeek weet al dat het voor volgend jaar weer kan rekenen op een financiële bijdrage van de gemeente Putten. Zoals vanaf het eerste concert in 2014 al gebruikelijk is. Toen moest de dekking nog uit de onvoorziene uitgaven komen. In 2015 was er een bedrag over in het budget 'overig cultuur/kunst' en dit jaar werd wederom naar het potje 'onvoorzien' uitgeweken.

  Jaarlijks
  Nu willen burgemeester en wethouders een meerjarige samenwerking met de Stichting Groevenbeek Klassiek als subsidiepartner in het jaarlijks op te stellen subsidieprogramma. Hiermee wordt een jaarlijks concert mogelijk. "Groevenbeek Klassiek is een initiatief dat kwaliteit toevoegt aan het culturele leven van Putten. Het concert is niet alleen vrij toegankelijk voor muziekliefhebbers uit Putten en Ermelo maar ook voor de regio en toeristen", is hierbij de motivatie.

  Het subsidiebedrag van 5000 euro is opgesplitst. Hiervan gaat 3000 euro naar het avondprogramma met klassieke muziek van diverse bekende componisten. Voor de kindermiddag is 2000 euro beschikbaar. Hier doen basisscholen uit Putten en Ermelo mee.

  De gemeente vindt dat het concert nauw aansluit bij het cultuurbeleid. "Inwoners en toeristen moeten weten wat Putten aan cultuur te bieden heeft en zijn daar ook bij betrokken. Talentontwikkeling van de jeugd wordt bevorderd."