article
1.6157422
VEENHUIZERVELD - Nog een weekje. En dan zit het erop voor de School met de Bijbel Veenhuizerveld. Met nog veertien namen op de leerlingenlijst wordt de school per 1 augustus gesloten.
Vakantie is definitief einde van school in Veenhuizerveld
VEENHUIZERVELD - Nog een weekje. En dan zit het erop voor de School met de Bijbel Veenhuizerveld. Met nog veertien namen op de leerlingenlijst wordt de school per 1 augustus gesloten.
http://www.destentor.nl/regio/putten/vakantie-is-definitief-einde-van-school-in-veenhuizerveld-1.6157422
2016-07-01T11:15:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6157423.1467371916!image/image-6157423.JPG
Veenhuizerveld,Onderwijs en wetenschap,sluiting,School met de Bijbel,hermes
Putten
Home / Regio / Putten / Vakantie is definitief einde van school in Veenhuizerveld

Vakantie is definitief einde van school in Veenhuizerveld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De overgebleven leerlingen van Veenhuizerveld voor de authentieke school. Bram van de Biezen
  VEENHUIZERVELD - Nog een weekje. En dan zit het erop voor de School met de Bijbel Veenhuizerveld. Met nog veertien namen op de leerlingenlijst wordt de school per 1 augustus gesloten.

  "Je groeit er naar toe, maar hoe dichterbij het komt, voelt het wel heel raar", zegt directeur Kees Roest. Zijn school aan de Veenhuizerveldweg heeft nog veertien leerlingen over en de groepen 1, 2 en 5 bestaan niet eens meer.

  "Het campingbeleid van de gemeente heeft ons de das om gedaan", is hij stellig over de gemeentelijke handhaving die permanent wonen op de recreatieparken stevig aanpakt. "Ik wil verder geen oordeel vellen over dit beleid, maar het gevolg is wel dat we minder aanwas hebben. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld nog vijf Poolse kinderen op school."

  Toen de deuren dit schooljaar opengingen, voelde Roest al aan dat het waarschijnlijk het laatste jaar zou zijn voor de buurtschapsschool. "De teldatum is oktober. We zaten toen op 18 leerlingen en dat ligt onder de norm van 23. Dan weet je dat die subsidiekraan dichtgaat."

  Roest, die 17 jaar geleden aantrad bij Veenhuizerveld, noemt het heel jammer. "Doordat we zo klein zijn, krijgen de kinderen onderwijs op maat. We hebben uitstekende leerkrachten en zeer goede leerresultaten. Bovendien zijn we gehuisvest in een van de mooiste authentieke scholen van Putten. Daarnaast is de school toch het hart van het buurtschap. En dat verdwijnt nu."

  Alle leerkrachten die aan Veenhuizerveld zijn verbonden, hebben binnen het eigen (overkoepelende) schoolbestuur weer een andere baan gekregen. "En ook nog eentje die naar hun zin is", is Roest tevreden over dat resultaat.

  De directeur zelf blijft leiding geven en wel aan de School met de Bijbel Huinen, waar hij nu ook al de scepter zwaait. In dat - gerenoveerde - schoolgebouw ziet hij straks zijn leerlingen uit Veenhuizerveld weer terug. "In januari zijn al drie leerlingen overgegaan naar Huinen. Van de veertien die er nu nog zijn, gaan drie kinderen uit groep 8 naar het middelbaar onderwijs. De overige elf gaan ook naar Huinen en daar ben ik heel blij om. Natuurlijk waren ouders vrij om voor een andere school te kiezen, maar ze hebben allemaal voor Huinen gekozen; 2,8 kilometer verwijderd van de school in Veenhuizerveld."