article
1.2724795
RAALTE - Er is nog geen enkel spoor dat naar de sinds eind vorige week vermiste Saskia T. uit Raalte kan leiden.
Bezorgdheid over verdwenen Saskia
RAALTE - Er is nog geen enkel spoor dat naar de sinds eind vorige week vermiste Saskia T. uit Raalte kan leiden.
http://www.destentor.nl/regio/raalte/bezorgdheid-over-verdwenen-saskia-1.2724795
2007-11-01T03:17:57+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6008867.1463051067!image/image-6008867.png
Raalte,Salland
Raalte
Home / Regio / Raalte / Bezorgdheid over verdwenen Saskia

Bezorgdheid over verdwenen Saskia

  RAALTE - Er is nog geen enkel spoor dat naar de sinds eind vorige week vermiste Saskia T. uit Raalte kan leiden.

  De verdwijning van de 24-jarige heeft grote indruk gemaakt op de mensen in haar omgeving. Iedereen maakt zich grote zorgen.

  Saskia heeft een licht verstandelijke handicap en woont met nog twee jonge vrouwen in een woning van Stichting De Parabool in Raalte. Die stichting heeft meerdere voorzieningen voor begeleid wonen in de regio. De huisgenoten van Saskia krijgen extra begeleiding, zo liet Karin Gerritsen van De Parabool gisteren weten.

  De medebewoners en de medewerkers van De Parabool zijn erg geschrokken van de verdwijning. "De ongerustheid is enorm. De Parabool doet er daarom alles aan om de politie bij te staan en om alle partijen van de nodige en juiste informatie te voorzien'', zo is te lezen in een persbericht van de stichting. Met de familie van Saskia - haar ouders wonen eveneens in Raalte - worden nauwe contacten onderhouden. Met de persverklaring wil De Parabool de zaak in de publieke aandacht houden, in de hoop dat dit kan bijdragen aan een snelle terugkomst. Verder wordt de zaak toevertrouwd aan de politie IJsselland.

  Die zwijgt voorlopig vooral over de zaak. Zo is nog niet duidelijk onder welke omstandigheden Saskia vorige week donderdagmorgen verdween. Was ze te voet of op de fiets? Was er thuis iets voorgevallen? Hoe was haar stemming? Voorlichter Henk Kremer liet gisteren weten de antwoorden op deze vragen in het belang van het onderzoek niet te kunnen geven.

  Op de vraag waarom bijna zes dagen is gewacht alvorens de vermissing openbaar te maken wilde hij in algemene zin wel ingaan: ,,Dat wordt per geval bekeken. We gaan eerst na of we aanknopingspunten hebben. Die worden nagetrokken. Vaak treden we pas naar buiten als alle sporen doodlopen'', zo legt Kremer uit. De politie is al snel na de vermissing van Saskia ingeschakeld. Met een misdrijf wordt vooralsnog geen rekening gehouden.

  Volgens een woordvoerder van Larcom, de sociale werkvoorziening waar Saskia werkt, heeft haar verdwijning ook op de collega's ,,een grote impact''. Larcom laat de woordvoering echter verder over aan De Parabool. Saskia is vorige week donderdagochtend rond zeven uur van huis vertrokken om richting Larcom aan de Overkampsweg te gaan. Daar is ze nooit aangekomen. De jonge Raaltese is 1,58 meter lang en heeft een stevig postuur. Ze heeft kort blond haar en draagt een bril.