article
1.6140227
HEINO - Sharon (21) lijdt aan een hersentumor. Haar vrienden en familie zetten daarom een actie op om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren: de Strijd van Salland. Zondag is het zo ver. Dan rennen, lopen, fietsen en steppen ruim tweehonderd deelnemers vele kilometers bij elkaar.
Heel Salland omarmt ernstig zieke Sharon (21) uit Heino
HEINO - Sharon (21) lijdt aan een hersentumor. Haar vrienden en familie zetten daarom een actie op om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren: de Strijd van Salland. Zondag is het zo ver. Dan rennen, lopen, fietsen en steppen ruim tweehonderd deelnemers vele kilometers bij elkaar.
http://www.destentor.nl/regio/raalte/heino/heel-salland-omarmt-ernstig-zieke-sharon-21-uit-heino-1.6140227
2016-06-25T18:31:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6140239.1466879392!image/image-6140239.JPG
Heino,hersenonderzoek,Strijd van Salland,top
Heino
Home / Regio / Raalte / Heino / Heel Salland omarmt ernstig zieke Sharon (21) uit Heino

Heel Salland omarmt ernstig zieke Sharon (21) uit Heino

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Dochter Sharon en Ingrid Lindeboom. Foto: Gerard Vrakking
  HEINO -  Sharon (21) lijdt aan een hersentumor. Haar vrienden en familie zetten daarom een actie op om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren: de Strijd van Salland. Zondag is het zo ver. Dan rennen, lopen, fietsen en steppen ruim tweehonderd deelnemers vele kilometers bij elkaar.

  Het is de nachtmerrie van iedere ouder; horen dat je kind ongeneeslijk ziek is. Bij Ingrid en Martien Lindeboom uit Heino sloeg de bliksem twee keer in. Niet alleen bleek tijdens de geboorte van hun jongste dochter Roby (nu 18 jaar) dat zij een ernstige stofwisselingsziekte heeft, maar jaren later komt volstrekt onverwacht ook aan het licht dat er in het hoofd van dochter Sharon (nu 21) een hersentumor groeit. Voor Sharon en de vele andere Nederlanders met een hersentumor houden vrienden en familie zondag de eerste editie van de Strijd van Salland.

  De hersentumor van Sharon kwam aan het licht toen zij meedeed aan een onderzoek naar de stofwisselingsziekte galactosemie, waar haar jongere zusje Roby aan lijdt. "Een paar weken na het onderzoek werd ik gebeld door de arts", herinnert moeder Ingrid zich. De boodschap dat er 'een onregelmatigheid' in de hersens van Sharon was gezien sloeg in als een bom. "Je wereld stort in. Hoe vertel je zoiets?"

  Drie weken later komt het doemscenario uit. "Toen de arts meedeelde dat het een tumor was, werd ik heel boos", weet Sharon nog. "Woedend was ik op die man. Schreeuwend ben ik door dat ziekenhuis gerend. Mijn ouders achter me aan."

  Een maand later moest Sharon al voor het eerst onder het mes. Een paar maanden later opnieuw. Maar de tumor blijkt hardnekkig en groeit ondanks de twee operaties toch verder. Na de zomer start Sharon aan een intensieve periode van ruim een jaar met bestraling en chemokuren. Alles in de hoop de tumor te beteugelen.

  De strijd van het gezin Lindeboom is in Heino niet onopgemerkt gebleven. Vrienden begonnen samen met Martien, Ingrid en Sharon een actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren: de Strijd van Salland. Ruim tweehonderd deelnemers rennen, lopen, fietsen en steppen zondag vele kilometers bij elkaar. "Iedereen is welkom en wie nog mee wil doen kan zich nog opgeven via www.strijdvansalland.nl. Hopelijk wordt het vooral leuk en gezellig", zegt Sharon. Ingrid knikt. "En het zou ook mooi zijn als Sharon nog iets zal hebben aan het onderzoek dat we met de opbrengst hopen te financieren".