article
1.6160330
RAALTE - Hoewel de verkoop van bedrijfskavels al jaren stagneert, gaat Raalte toch het resterende stukje van bedrijventerrein de Zegge VII aankopen.
Raalte koopt laatste stukje Zegge VII voor ontsluiting
RAALTE - Hoewel de verkoop van bedrijfskavels al jaren stagneert, gaat Raalte toch het resterende stukje van bedrijventerrein de Zegge VII aankopen.
http://www.destentor.nl/regio/raalte/raalte-koopt-laatste-stukje-zegge-vii-voor-ontsluiting-1.6160330
2016-07-02T10:36:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5913651.1460438265!httpImage/image-5913651.
Mariënheem,Raalte,Gemeenteraad,Zegge VII,aankoop,2,6 hectare,bedrijventerrein,ontsluitingsweg,Achterweiweg,Heesweg,top,hermes
Raalte
Home / Regio / Raalte / Raalte koopt laatste stukje Zegge VII voor ontsluiting

Raalte koopt laatste stukje Zegge VII voor ontsluiting

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Hooilandweg in Raalte.
  RAALTE - Hoewel de verkoop van bedrijfskavels al jaren stagneert, gaat Raalte toch het resterende stukje van bedrijventerrein de Zegge VII aankopen.

  De eigenaar heeft een perceel van 2,6 hectare op de hoek van de Heesweg en de Achterweiweg te koop aangeboden aan de gemeente voor ruim vier ton (exclusief btw). Een meerderheid van de gemeenteraad liet verantwoordelijk wethouder Wout Wagenmans weten dat er 'geen bedenkingen' zijn tegen de aankoop.

  Hoewel deze aankoop een bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders is, zijn donderdagavond tijdens de raadsvergadering wel de 'wensen en bedenkingen' van de raadsleden hierover gepeild. VVD'er Alexander Kreule liet weten dat zijn fractie twijfels had. ,,Het was anders geweest als de kavels wegvlogen.'' Arie van der Wilt (PvdA) was resoluut: niet aankopen, want Raalte heeft al teveel bedrijventerrein dat nooit ontwikkeld zal worden. De fracties van Lokaal Alternatief, SP en D66 vonden deze aankoop ook onnodig en onverstandig.

  CDA'er Raymond Godeschalk wees erop dat Raalte al grote risico's loopt met haar grondbeleid, maar liet het besluit aan het college. Volgens Jan Schokker (Gemeentebelangen) valt het risico wel mee, want Raalte betaalt maar vijftien euro per vierkante meter voor de grond. Bovendien moet een geplande ontsluitingsweg voor dit deel van de Zegge - van de Overkampsweg richting Heesweg - over dit perceel lopen. Ben Nijboer (BurgerBelangen) vond dat de gemeente alleen moet aankopen als dat voor het totaalplan meerwaarde heeft.

  Die meerwaarde is er absoluut vertelde Wagenmans. Volgens de wethouder moet die ontsluitingsweg, omzoomd door bosschages, er echt komen. ,,De Kring van Raalter Werkgevers steunt dit ook, zij wil ondernemers zoveel mogelijk laten faciliteren zodat de Zegge aantrekkelijk blijft voor bedrijven.'' Volgens Wagenmans neemt de animo voor bedrijfskavels ook weer toe, binnen een half jaar verwacht hij concrete resultaten te kunnen melden. Prognoses gaan uit van de verkoop van anderhalf hectare bedrijfskavels per jaar op de Zegge.

  Archeologie
  D66-fractievoorzitter Bert Terlouw wees nog op de archeologische waarde van dit terrein. Terlouw, ex-archeologisch adviseur van de gemeente, pleitte voor het graven van proefsleuven. Dit omdat hier al sporen van een boerderij uit de Romeinse tijd zijn aangetroffen. Zoals het nu in de stukken staat, zou er alleen maar onderzoek mogelijk zijn door amateur-archeologen en niet door een professioneel bedrijf. Toen wethouder Wagenmans beloofde daar naar te zullen kijken, bracht Terlouw een motie, waarin hij pleitte voor professioneel onderzoek, niet meer in stemming.