article
1.2717697
RAALTE/LÖCKNITZ - De vermissing van de licht verstandelijk gehandicapte Saskia T. uit Raalte is maandag geëindigd met een klopjacht bij de Duits-Poolse grens.
Vermissing Raaltese eindigt met klopjacht
RAALTE/LÖCKNITZ - De vermissing van de licht verstandelijk gehandicapte Saskia T. uit Raalte is maandag geëindigd met een klopjacht bij de Duits-Poolse grens.
http://www.destentor.nl/regio/raalte/vermissing-raaltese-eindigt-met-klopjacht-1.2717697
2007-11-08T07:55:10+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6008867.1463051067!image/image-6008867.png
Raalte,Salland
Raalte
Home / Regio / Raalte / Vermissing Raaltese eindigt met klopjacht

Vermissing Raaltese eindigt met klopjacht

  RAALTE/LÖCKNITZ - De vermissing van de licht verstandelijk gehandicapte Saskia T. uit Raalte is maandag geëindigd met een klopjacht bij de Duits-Poolse grens.

  Daarbij is de 30-jarige reisgenoot van de vrouw aangehouden.

  Gisteren bleek dat de politie IJsselland wist dat de man - zonder vaste woon- of verblijfplaats - rondreed in een eerder in Zwolle gestolen auto. De kenmerken van die auto zijn ook naar de Duitse politie gestuurd. Maandag signaleerde de politie deze auto bij de grensovergang Linken, tussen Duitsland en Polen.

  Toen twee politieagenten probeerden de bestuurder aan te houden, ging hij er vandoor. Daarbij sleurde hij een van de politiemensen meters ver mee.

  Later richtte de Nederlander een flinke ravage aan bij een wegblokkade die de politie bij de stad Bismarck oprichtte. Een politieman kon zich slechts met een flinke sprong redden. Tijdens de vlucht is de man verder nog tussen gesloten spoorbomen door gereden en wist hij nog een blokkade te omzeilen. Bij de plaats Löcknitz is hij te voet een bos ingevlucht. Later heeft de politie hem alsnog kunnen aanhouden op een camping in Löcknitz, waar hij met Saskia T. al enkele dagen in een bungalow verbleef. Bij de zoektocht zijn politiehonden en een helikopter ingezet.

  De Duitse politie duidt Saskia aan als een 'geestelijk verwarde vrouw'. Zij was tijdens de achtervolging kennelijk in het vakantiehuisje. Ze is dinsdag door personeel van De Parabool opgehaald. Saskia woonde in Raalte in een woonvoorziening van de stichting. Zowel De Parabool als de Nederlandse politie zijn blij dat ze ongeschonden terug is. Met haar wordt nog gepraat over wat ze allemaal heeft meegemaakt en of er sprake is geweest van dwang. De politie gaat er nog altijd van uit dat Saskia vrijwillig is meegegaan met de man, die ze al langer zou kennen. De politie IJsselland zegt nog geen inzicht te hebben in wat er in Duitsland allemaal is gebeurd. De informatie over de klopjacht komt van de Duitse politie. De Nederlander zou naast autodiefstal ook worden gezocht voor tanken zonder te betalen.

  Hij zit in de cel vast in de stad Pasewalk. Saskia is opgevangen tot het moment dat ze werd opgehaald. De Duitse wet kent hiervoor de term 'Schutzgewahrsam' (beschermende in bewaringstelling). De 24-jarige Raaltese verdween vandaag precies twee weken geleden. Ze stapte 's ochtends vroeg bij de man in de auto.