article
1.2622188
RAALTE - De sinds vorige week donderdag vermiste Saskia T. uit Raalte is vrijwel zeker bij een haar niet onbekende man in de auto gestapt.
Vermiste Saskia stapte bij man in de auto
RAALTE - De sinds vorige week donderdag vermiste Saskia T. uit Raalte is vrijwel zeker bij een haar niet onbekende man in de auto gestapt.
http://www.destentor.nl/regio/raalte/vermiste-saskia-stapte-bij-man-in-de-auto-1.2622188
2007-11-03T03:00:05+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6008867.1463051067!image/image-6008867.png
Raalte,Salland
Raalte
Home / Regio / Raalte / Vermiste Saskia stapte bij man in de auto

Vermiste Saskia stapte bij man in de auto

  RAALTE - De sinds vorige week donderdag vermiste Saskia T. uit Raalte is vrijwel zeker bij een haar niet onbekende man in de auto gestapt.

  De politie weet wie die man is, maar heeft hem nog niet kunnen opsporen om hem naar de verblijfplaats van Saskia te vragen.  Aanvankelijk werd gemeld dat de 24-jarige vorige week verdween toen ze op weg was van haar woning naar haar werk bij Larcom aan de Overkampsweg. Nu blijkt dat ze die donderdagochtend in alle vroegte bij een man in de auto is gestapt. Dat gebeurde kennelijk in grote haast, want Saskia is ingestapt met haar nachtkleding nog aan. Ook haar bril - die ze altijd draagt - heeft ze bij het vertrek niet opgezet. Ze heeft ook geen kleding of andere persoonlijke spullen meegenomen. ,,Het is dus goed denkbaar dat ergens onderweg kleding is gekocht. Mogelijk zet dit gegeven het betrokken winkelpersoneel aan het denken'', aldus Janny Nijsingh van de politie IJsselland.

  Inmiddels is komen vast te staan dat Saskia al eerder een paar dagen wegbleef toen ze met dezelfde man meeging. Volgens Nijsingh is het iemand waarmee ze al enige tijd vriendschappelijke banden onderhoudt. Als Saskia weer opduikt en aangeeft dat ze uit vrije wil met de man is meegegaan, is die man volgens de politie niet veel te verwijten. ,,Saskia is een volwassen vrouw. Het feit dat ze licht verstandelijk gehandicapt is leidt in dit geval uiteraard wel tot extra bezorgdheid, vooral ook in haar omgeving'', aldus Nijsingh. ,,Onze inspanningen zijn vooral gericht op de gezonde terugkeer van Saskia. We gaan nog altijd niet uit van een misdrijf'', zo voegt de woordvoerster er aan toe.

  De politie heeft met de zaak geworsteld, zo bekenden zowel Nijsingh als haar collega Jan Thijs van Hemmen gisteren. ,,Juist omdat het een volwassen vrouw is hebben we flink gedebatteerd over de vraag of dit wel een zaak voor de politie is'', aldus Van Hemmen. Volgens Janny Nijsingh is er ook lang over gepraat of het verstrekken van extra informatie al dan niet in het belang van het politieonderzoek is.

  Saskia T. woont in een voorziening voor begeleid wonen van Stichting De Parabool aan de Groenling. Ze deelt een woning met twee vrouwelijke huisgenoten. Begeleiding is aanwezig in een pand in de onmiddellijke nabijheid van de rijtjeswoning in Raalte Noord. De Parabool bezit daar meerdere woningen en een pand waarin een keuken en een kantoor zijn gevestigd.

  Haar vermissing is afgelopen donderdagavond gemeld in het nieuwsprogramma 'Hart van Nederland' van SBS6. Daarvoor zijn onder meer opnamen gemaakt bij haar woning. De politie heeft na de uitzending nog geen bruikbare tips ontvangen. De hoop blijft gevestigd op mensen die Saskia, al dan niet in het gezelschap van de man door wie ze is meegenomen, ergens hebben gezien en die haar herkennen van de door de politie verspreide foto's.

  Omdat is komen vast te staan dat ze zonder haar bril van huis is gegaan, heeft de politie twee foto's van de Raaltese digitaal bewerkt, zodat duidelijk wordt hoe ze er zonder bril uitziet.

  Mensen die tips of aanwijzingen hebben worden nog altijd verzocht contact op te nemen met de politie IJsselland, via nummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via de tiplijn M, via nummer 0900-7000.