article
1.6098928
LEMELERVELD - Als de bussen er straks niet meer rijden gaat Lemelerveld liften. De bushalte wordt vervangen door de liftpaal. Donderdag moet blijken of het werkt.
Liftpaal vervangt bussen in Lemelerveld
LEMELERVELD - Als de bussen er straks niet meer rijden gaat Lemelerveld liften. De bushalte wordt vervangen door de liftpaal. Donderdag moet blijken of het werkt.
http://www.destentor.nl/regio/salland/liftpaal-vervangt-bussen-in-lemelerveld-1.6098928
2016-06-11T10:20:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6065429.1464696618!image/image-6065429.jpg
Dalfsen,Lemelerveld,Sociaal en maatschappij,liften,test,top
Salland
Home / Regio / Salland / Liftpaal vervangt bussen in Lemelerveld

Liftpaal vervangt bussen in Lemelerveld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  LEMELERVELD - Als de bussen er straks niet meer rijden gaat Lemelerveld liften. De bushalte wordt vervangen door de liftpaal. Donderdag moet blijken of het werkt.

  Of het gaat werken moet nog blijken, maar Lemelerveld gaat donderdag van start met de liftpaal. Wie naar het treinstation in Dalfsen moet kan hier, als iemand wil stoppen, een lift krijgen.

  In Lemelerveld komt de paal aan de Weerdhuisweg, tegenover het pand van Wagenmans Wonen. „We hadden eerst een andere plek in gedachten”, zegt Esmee Heerink, Lemelerveldse en als student verbonden aan het project, „maar dan zou de paal te dicht bij een bushalte komen.”

  Die bushalte dreigt, met de buslijnen hier, te verdwijnen en juist daarom is de liftpaal bedacht. „Het loopt allemaal al wat langer, maar nu gaan we dan echt van start. We zien het een poosje aan en dan gaan we het evalueren. De buslijnen worden misschien opgeheven, dit komt er dan voor in de plaats.”

  Testlifters
  In eerste instantie zou een uitvoerige testperiode gehouden worden, met testlifters en testchauffeurs. Die konden echter niet gevonden worden, waardoor het project nu gewoon van start gaat.

  Als wethouder Ruud van Leeuwen donderdag de eerste paal in Lemelerveld onthult gaan twee lifters vanuit Dalfsen proberen een reisje naar de zuidelijkste kern van de gemeente te scoren. Zodra zij aankomen zijn de palen echt in gebruik.

  De paal in Dalfsen staat straks naast de camperplaatsen bij het station. Of het een succes wordt is vooral afhankelijk van de vraag of automobilisten bereid zijn lifters mee te nemen. Het is overigens aan de chauffeurs zelf om te bepalen of ze vergoed willen worden voor het ritje van een kleine tien kilometer.

  „Het kan best dat iemand een euro vraagt. Maar de Lemelervelders kennende verwacht ik dat het voor niets kan.”