article
1.6169084
STAPHORST - De woningen van de burgemeester, de drie wethouders en de gemeentesecretaris van de gemeente Staphorst zijn in de tweede helft van vorige week beveiligd. Aanleiding was een dreiging vanuit de lokale gemeenschap.
Woningen college B en W van Staphorst beveiligd
STAPHORST - De woningen van de burgemeester, de drie wethouders en de gemeentesecretaris van de gemeente Staphorst zijn in de tweede helft van vorige week beveiligd. Aanleiding was een dreiging vanuit de lokale gemeenschap.
http://www.destentor.nl/regio/staphorst/woningen-college-b-en-w-van-staphorst-beveiligd-1.6169084
2016-07-06T01:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.138329.1430231590!image/image-138329.jpg
Staphorst,Politiek en bestuur,woningen,burgemeester,wethouders,beveiliging,top,hermes
Staphorst
Home / Regio / Staphorst / Woningen college B en W van Staphorst beveiligd

Woningen college B en W van Staphorst beveiligd

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  STAPHORST - De woningen van de burgemeester, de drie wethouders en de gemeentesecretaris van de gemeente Staphorst zijn in de tweede helft van vorige week beveiligd. Aanleiding was een dreiging vanuit de lokale gemeenschap.
  Dat dit moest, is natuurlijk wel triest.

  Dat bevestigde burgemeester Theo Segers gistermiddag. Burgers hadden gezien dat er gepost werd bij de huizen van de collegeleden. Het is niet voor het eerst dat bestuurders van de gemeente Staphorst extra in de gaten worden gehouden na een dreiging vanuit de bevolking.

  Posten
  Beveiligers postten in de tweede helft van de vorige week bij de huizen van burgemeester Theo Segers en de wethouders Sytse de Jong, Bart Jaspers Faijer en Bert Krale. Ook de woning van gemeentesecretaris Patrick Rossen hielden beveiligers in de gaten. Nu is alles weer normaal.

  Loco-burgemeester Sytse de Jong, een ambtenaar belast met de openbare orde en veiligheid, het OM en de politie besloten na een veiligheidsanalyse dat beveiliging nodig was. De reden was een bedreiging die was binnengekomen. Burgemeester Theo Segers was op vakantie, maar ook zijn huis hielden beveiligers in de gaten.

  'Wel triest'
  De Jong wil niet zeggen van wie de bedreiging afkomstig was, hoe deze luidde, noch of er aangifte van is gedaan bij de politie. "Ik wil het ook niet te groot maken", aldus De Jong. "Dat dit moest, is natuurlijk wel triest."

  De gemeente Staphorst kampt al jaren met een aantal probleemdossiers en boze burgers, die vinden dat ze benadeeld worden door het lokale beleid. Het is niet bekend of de dreiging hiermee verband houdt. Wethouder Sytse de Jong wil er verder geen enkele mededeling over doen.

  Het is niet voor het eerst dat bestuurders of raadsleden uit de gemeente Staphorst extra in de gaten worden gehouden na een bedreiging vanuit de bevolking. Ook landelijk is het schering en inslag dat burgers bestuurders verantwoordelijk houden en bedreigen.

  Stijging
  Van de bijna 1.500 wethouders in Nederland zijn er de afgelopen anderhalf jaar zeker 58 bedreigd, hebben er 27 met agressie en geweld te maken gehad en zijn er 109 beledigd of uitgescholden. Dat blijkt uit een enquête die de Wethoudersvereniging eind vorig jaar. Maar liefst 26 procent van de raadsleden in Nederland had vorig jaar te maken met bedreigingen, geweld en vernieling van eigendommen. Ondanks de stijging van het aantal incidenten blijkt de aangiftebereidheid onder raadsleden klein. Slechts 1 op de 5 stapt naar de politie. Het hoort er nu eenmaal bij, oordelen de raadsleden veelal.