article
1.6312717
DEN HAAG/SINT JANSKLOOSTER - De gemeente Steenwijkerland wil 23.000 euro hebben van ondernemer Hans Bogaard uit Sint Jansklooster. Die stapte maandag naar de Raad van State in Den Haag omdat hij de opgelegde dwangsom onterecht vindt.
Bogaard in Sint Jansklooster wil van dwangsom af
DEN HAAG/SINT JANSKLOOSTER - De gemeente Steenwijkerland wil 23.000 euro hebben van ondernemer Hans Bogaard uit Sint Jansklooster. Die stapte maandag naar de Raad van State in Den Haag omdat hij de opgelegde dwangsom onterecht vindt.
http://www.destentor.nl/regio/steenwijkerland/bogaard-in-sint-jansklooster-wil-van-dwangsom-af-1.6312717
2016-08-30T01:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5285521.1443514765!image/image-5285521.jpg
Sint Jansklooster,Recht, misdaad en 112,dwangsom leeuwte bogaard bestuursrechter,top,hermes
Steenwijkerland
Home / Regio / Steenwijkerland / Bogaard in Sint Jansklooster wil van dwangsom af

Bogaard in Sint Jansklooster wil van dwangsom af

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De site van B & B Ruigenhof in Sint Jansklooster.
  DEN HAAG/SINT JANSKLOOSTER - De gemeente Steenwijkerland wil 23.000 euro hebben van ondernemer Hans Bogaard uit Sint Jansklooster. Die stapte maandag naar de Raad van State in Den Haag omdat hij de opgelegde dwangsom onterecht vindt.

  Die stapte maandag naar de Raad van State in Den Haag omdat hij de opgelegde dwangsom onterecht vindt.

  Illegale kapschuur
  In 2014 kwamen bouwcontroleurs van de gemeente er achter dat Bogaard het kantoor van zijn bedrijf Syntech Klimaat Service had gevestigd bij zijn woning aan De Leeuwte in het buitengebied van Sint Jansklooster. Na metingen constateerden de ambtenaren verder dat diverse ruimten voor het bed&breakfastbedrijf De Ruigenhof op hetzelfde perceel zonder de vereiste vergunningen waren gebouwd of verbouwd. Volgens de gemeente was een kapschuur illegaal vergroot en het bijgebouw waarin Bogaard zijn bedrijfskantoor had ondergebracht zonder toestemming uitgebreid. Na diverse eerdere rechtszaken bij zowel de bestuursrechter in Zwolle als bij de Raad van State, heeft Bogaard het teveel gebouwde ondertussen al afgebroken en het kantoor verplaatst naar Vollenhove. "Hij wil nu wel eens van het gedoe af zijn", liet zijn advocaat de Haagste bestuursrechter maandag weten.

  Gemeente
  Steenwijkerland laat echter niet los. De gemeente wil per se dat Bogaard een gedeelte van de dwangsommen betaalt omdat hij niet op tijd zou hebben voldaan aan de opgelegde boetebetaling. Die had in het slechtste geval kunnen oplopen tot meer dan een ton. Bij een controle bleek er nog personeel in het kantoor te werken en er stonden nog kantoorartikelen, motiveerde een woordvoerder de vasthoudendheid van de gemeente.

  Bogaard vindt de gebruikscontrole niet geldig omdat de zogenaamde begunstigingstermijn nog niet was verstreken toen de ambtenaren weer een kijkje kwamen nemen. Hij bestrijdt ook nog steeds aan De Leeuwte meer te hebben gebouwd dan was toegestaan. Van de gebouwen die volgens de gemeente illegaal zijn vergroot zijn geen bouwvergunningen meer te vinden. De kapschuur is van 1928. Bogaard heeft hem alleen maar opgeknapt, zegt hij.

  Buurman
  Buurman en melkveehouder Lassche die met zijn agrarische bedrijf pal naast de opstallen van Bogaard is gevestigd is alleen maar tevreden met de handhavingsactie van de gemeente. Het kantoor van Bogaard was geurgevoelig waardoor de melkveehouderij van Lassche daar nooit meer had kunnen uitbreiden. De veehouder wil dat de Raad van State zwart op wit zet dat het kantoor ook voorgoed wegblijft. Over een week of zes doet de Raad van State definitief uitspraak over al dan niet betaling van de gemeentelijke dwangsom.