article
1.6275066
SINT JANSKLOOSTER - Hopelijk hebben ze vannacht hun bed nog even gezien. Om de absolute hoogspanning in ieder geval nog een beetje van zich af te zetten.
Sint Jansklooster doet weer geen oog dicht
SINT JANSKLOOSTER - Hopelijk hebben ze vannacht hun bed nog even gezien. Om de absolute hoogspanning in ieder geval nog een beetje van zich af te zetten.
http://www.destentor.nl/regio/steenwijkerland/sint-jansklooster-doet-weer-geen-oog-dicht-1.6275066
2016-08-19T01:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5172825.1440159736!image/image-5172825.JPG
Sint Jansklooster,Cultuur, kunst en recreatie,bloemencorso alliance,top,hermes
Steenwijkerland
Home / Regio / Steenwijkerland / Sint Jansklooster doet weer geen oog dicht

Sint Jansklooster doet weer geen oog dicht

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Corso in Sint Jansklooster
   Locatie
   Pedro Sluiter
  SINT JANSKLOOSTER - Hopelijk hebben ze vannacht hun bed nog even gezien. Om de absolute hoogspanning in ieder geval nog een beetje van zich af te zetten.

  Maar dan nog, de kans dat ook maar iemand van corsogroep Alliance afgelopen etmaal een oog dicht deed is klein.

  En zo hadden ze bij Alliance de altijd hectische finale van het wagenbouwen voor het jaarlijkse Bloemencorso van vandaag en morgen in Sint Jansklooster ook wel ingeschat. Want elk jaar weer heerst de laatste twee dagen én nachten voor het startschot alom hectiek bij de twaalf Kloosterse corsogroepen. Binnen 48 uur komt het er namelijk echt op aan: krijgen we alle honderdduizenden bloemen fris en fleurig, netjes langs de lijntjes en vast genoeg om onverhoopt wat wind of regen te weerstaan op het ontwerp geprikt?

  Voor Alliance kwam daar dit jaar nog bij dat de groep vanmiddag voor het eerst als titelverdediger door Sint Jansklooster rijdt en - of dat niet al extra druk genoeg oplevert - dit jaar ook het tweede lustrum viert.

  Voor de jubilerende winnaars van 2015 staat er dus veel op het spel. In een immense tijdelijke bouwtent aan de Oppen Swolle net buiten het dorp werd daarom in de loop van woensdag al begonnen met het 'konten' ('groene bloemblaadjes van de dahlia trekken'), prikken ('spijkertje door het bloemhart') en in precies het goede kleurvak van papier, karton of piepschuim drukken van zowat 400.000 dahlia's.

  Alliance gaat voor niets minder dan titelprolongatie, na de zeer verdiende maar ook verrassende zegetocht precies een jaar geleden met de ook in vakkringen als 'sensationeel en fenomenaal' omschreven voorstelling 'Stekelig'.

  Vanmiddag hoopt Alliance de jury te overtuigen met het ontwerp 'Dolgedraaid'. "We wilden weer iets bijzonders en ook dit is nog nooit vertoond. Imposante dierenkoppen, die volop bewegen," zo zorgt ook ontwerper Patrick Katz zelf voor hoge verwachtingen.