article
1.6094202
SCHEERWOLDE - Hoewel de buren er nog niet gerust op zijn, lijkt Hengelsportfederatie Oost-Nederland vijftig visstekken op vaste paalvlonders en evenveel 'eigen' parkeerplaatsen aan te mogen leggen langs het Steenwijkerdiep bij Scheerwolde.
Vijftig vissteigers met 'private parking' aan Steenwijkerdiep
SCHEERWOLDE - Hoewel de buren er nog niet gerust op zijn, lijkt Hengelsportfederatie Oost-Nederland vijftig visstekken op vaste paalvlonders en evenveel 'eigen' parkeerplaatsen aan te mogen leggen langs het Steenwijkerdiep bij Scheerwolde.
http://www.destentor.nl/regio/steenwijkerland/vijftig-vissteigers-met-private-parking-aan-steenwijkerdiep-1.6094202
2016-06-10T05:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6095128.1465500781!image/image-6095128.jpg
Scheerwolde,Politiek en bestuur,visvlonders parkeerhavens steenwijkerdiep,top,hermes
Steenwijkerland
Home / Regio / Steenwijkerland / Vijftig vissteigers met 'private parking' aan Steenwijkerdiep

Vijftig vissteigers met 'private parking' aan Steenwijkerdiep

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Hengelsport
   Fotograaf
  SCHEERWOLDE - Hoewel de buren er nog niet gerust op zijn, lijkt Hengelsportfederatie Oost-Nederland vijftig visstekken op vaste paalvlonders en evenveel 'eigen' parkeerplaatsen aan te mogen leggen langs het Steenwijkerdiep bij Scheerwolde.

  De (halfverharde) parkeerhavens en steigers boven de moerassige 'plasdrasoever' en rietkraag garanderen een droge visstek en geen oever- of bermschade door soppende laarzen of auto's.

  Parkeeroverlast
  Nu burgemeester en wethouders alle bezwaren tegen het vorig najaar al gepresenteerde plan vanwege verwachte verkeers- en parkeeroverlast naast zich neer hebben gelegd ('we zien geen belemmeringen'), mag de gemeenteraad dinsdag de knoop doorhakken en het licht op groen, oranje of rood zetten.

  Hengelsportvoorziening
  Bedoeling is deze hengelsportvoorziening - toegankelijk voor iedere liefhebber, maar speciaal bedoeld om de regelmatige viswedstrijden ter plekke in goede banen te leiden - te realiseren op de zuidelijke oever tussen Kooiwegbrug en Smalleweg.

  In een gebundeld bezwaarschrift plaatsten 'diverse bewoners' via hun gezamenlijke advocaat vorig jaar september al kanttekeningen bij aanleg van de vlonders en parkeerplaatsen, die tussen weg en water elk ruimte moeten gaan bieden aan een sportvisser, zijn auto en desgewenst de aanhanger met hengelspullen.

  Vergunning
  Volgens de raadsvrouw zijn haar cliënten bang dat vooral het aan- en afrijden en parkeren hinder oplevert. "Van het parkeren zal het weinige passerende verkeer en zelfs breed landbouwverkeer geen last hebben. Er blijft genoeg rijbreedte over. Juist door de parkeerhavens ruim in de berm te situeren," brengt verantwoordelijk wethouder Jacques Wagteveld hier tegenin.

  Volgens hem worden op de aangewezen oever langs het kanaal al meer dan twintig jaar viswedstrijden gehouden. Wagteveld: "Kleinschalig, met gemiddeld dertig deelnemers per keer. De verwachting is dat de vlonders maar zelden allemaal bezet zullen zijn. En laat duidelijk zijn dat deze vergunning geen vrijbrief voor sportvissers is. Er zijn strikte voorwaarden aan de vergunning gekoppeld. De spelregels zijn breed gecommuniceerd. Ja, ook met de buurtbewoners. Juist met hen hebben wij als gemeentebestuur en de hengelsportfederatie een en ander doorgesproken."