article
1.2830831
VELUWE/NUNSPEET - Kinderen en klassieke kamermuziek.
'Toeters' brengen kinderen en klassieke muziek bij elkaar
VELUWE/NUNSPEET - Kinderen en klassieke kamermuziek.
http://www.destentor.nl/regio/toeters-brengen-kinderen-en-klassieke-muziek-bij-elkaar-1.2830831
2008-02-27T02:03:20+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6008867.1463051067!image/image-6008867.png
Gelderland,Veluwe Noord,Veluwe
Regio
Home / Regio / 'Toeters' brengen kinderen en klassieke muziek bij elkaar

'Toeters' brengen kinderen en klassieke muziek bij elkaar

  VELUWE/NUNSPEET - Kinderen en klassieke kamermuziek.
  Dat is doorgaans niet zo'n hele voor de hand liggende combinatie. Daar komt op 10 maart verandering in, te beginnen in Nunspeet. Dan vinden de eerste drie 'Randmeerkinderconcerten' plaats in het Dorpshuis Molijn de Groot.

  Kinderen kwamen tot een paar jaar geleden niet of nauwelijks in aanraking met klassieke muziek en zeker niet met kamermuziek. Maar musici zijn zich de laatste jaren er steeds meer op gaan toeleggen om klassieke muziek op een speelse manier te brengen, zodat het ook kinderen aanspreekt en misschien wel blijvende interesse wekt. Dat bracht de Kunstkring Hattem op het idee om klassieke kamermuziekconcerten speciaal voor kinderen te gaan organiseren op de Noord-Veluwe. Samen met de Stichting Randmeerconcerten en met hulp van Edu-Art (advies en organisatie in cultuureducatie Gelderland) en Cultuur.Uit in Harderwijk zijn de eerste concerten van de grond gekomen. Ook Cultureel Centrum Heerde en Mamuze uit Epe hebben zich inmiddels bij dit initiatief aangesloten.

  Op maandag 10 maart vinden in Dorpshuis Molijn de Groot in Nunspeet de eerste 'Randmeerkinderconcerten' - muziektheater voorstellingen speciaal voor kinderen - plaats.

  'Toeters in trammelant', zo heet de voorstelling van rietblazersensemble Trio Kassandra. Het is eigenlijk een concert en een klein toneelstuk tegelijk. Het trio, onder regie van Joanne Swaan, bestaat uit Stefanie Liedke op fagot, Judith Blauw op hobo en Andrea Zierleyn op klarinet. Het drietal speelt de rollen van personages zoals in het klassieke Italiaanse straattheater. Net als vroeger dragen ze daarbij opvallende maskers. De kinderen kunnen tijdens de voorstelling lachen om grapjes, luisteren naar blaasinstrumenten en zich laten meevoeren door een spannend verhaal.

  Basisscholen in Nunspeet en Elburg zijn inmiddels benaderd voor medewerking. En het enthousiasme op de scholen bleek zo groot, dat er op 10 maart niet één, maar liefst drie voorstellingen worden gegeven.