article
1.6122502
URK - Wie zoveel mogelijk wil meekrijgen van de opnamen van Dunkirk, kan binnenkort een vaartochtje maken met De Zuiderzee.
Urker reder biedt vaartocht langs opnamen Dunkirk aan
URK - Wie zoveel mogelijk wil meekrijgen van de opnamen van Dunkirk, kan binnenkort een vaartochtje maken met De Zuiderzee.
http://www.destentor.nl/regio/urk/urker-reder-biedt-vaartocht-langs-opnamen-dunkirk-aan-1.6122502
2016-06-20T08:42:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6054661.1464349979!image/image-6054661.jpg
Urk,Cultuur, kunst en recreatie,Christopher Nolan,rondvaart,Dunkirk,top,hermes
Urk
Home / Regio / Urk / Urker reder biedt vaartocht langs opnamen Dunkirk aan

Urker reder biedt vaartocht langs opnamen Dunkirk aan

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Urk, het nieuwe Hollywood.
   Titel
   Urk, het nieuwe Hollywood.
  URK - Wie zoveel mogelijk wil meekrijgen van de opnamen van Dunkirk, kan binnenkort een vaartochtje maken met De Zuiderzee.

  Deze Urker rondvaartboot gaat 'filmsetcruises' maken op het IJsselmeer. "We hopen binnen twee weken te beginnen", zegt Bertine Brouwer, die samen met haar man Riekelt de tochten gaat verzorgen.

  Nu zijn de opnamen van de oorlogsfilm van regisseur Christopher Nolan met geheimzinnigheid omgeven. Hoe weten wanneer er wordt gefilmd? "We hebben contact met Urkers die voor de film werken", zegt Brouwer. "Zij houden ons op de hoogte." En mogen ze eigenlijk wel langs de filmploeg varen? "Och, het IJsselmeer is niet van hun", verwijst Brouwer naar de filmploeg. "En we lopen die mensen echt niet voor de voeten hoor. We varen achter de camera's langs."

  Ook leuk, gaat ze door: een deel van het haventerrein op Urk is gehuurd door filmmaatschappij Warner Brothers en afgeschermd voor publiek. "Maar vanaf het water zie je wat wél er gebeurt", aldus Brouwer. Eigenlijk zijn ze een beetje ondeugend dus. Ze grinnikt: "Wij zijn gewoon ondernemers."

  Hoe duur de rondvaart wordt, kan ze nog niet zeggen. "Normaal gesproken vragen we 12,50 euro voor een tocht van anderhalf uur. Misschien komen we wel met een mooie aanbieding."