article
1.6078958
URK - De schade is groot en nu één dag later wordt de schade geïnspecteerd en blust de brandweer nog na.
Zes huishoudens dakloos na gasexplosie op Urk
URK - De schade is groot en nu één dag later wordt de schade geïnspecteerd en blust de brandweer nog na.
http://www.destentor.nl/regio/urk/zes-huishoudens-dakloos-na-gasexplosie-op-urk-1.6078958
2016-06-04T14:18:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6078972.1465048585!image/image-6078972.JPG
Urk,Recht, misdaad en 112,top
Urk
Home / Regio / Urk / Zes huishoudens dakloos na gasexplosie op Urk

Zes huishoudens dakloos na gasexplosie op Urk

Videos
2
Foto's
6
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Totale ravage. De eerste twee woningen werden bij een eerste explosie weggevaagd, de twee buurpanden bij de tweede klap. Alle zes woningen moeten worden gesloopt.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Klaas Hakvoort, die pal achter de getroffen rij woningen woont, veegt glas van zijn stoep. De hele tuin ligt er vol mee.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Brandweerlieden maken zich op om na te blussen. Uit het puin van een van de verwoeste panden kringelde vanochtend weer wat rook omhoog.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Rijen bijbels tussen het puin.
   Fotograaf
  • De dag na de explosies
   Titel
   De dag na de explosies
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De ontplofte woning op Urk
   Fotograaf
  • Afbeelding
  • Afbeelding
  URK - De schade is groot en nu één dag later wordt de schade geïnspecteerd en blust de brandweer nog na.

  Door een gasexplosie, vrijdagavond rond 18.15 aan de Grote Fok in Urk, moeten zes huizen worden gesloopt. Door de explosies zouden zes mensen gewond zijn geraakt. De oorzaak is een gaslek. Volgens de burgemeester van Urk, Pieter van Maaren, waren graafwerkzaamheden de oorzaak van de explosie. Bij deze werkzaamheden werd een gasleiding geraakt.

  Sloop
  De eerste twee woningen zijn bij de eerste explosie weggevaagd, de twee buurpanden bij de tweede klap. Alle zes de woningen moeten worden gesloopt. Ook het enige woonhuis dat nog redelijk onbeschadigd lijkt in het rijtje is ontzet en het dak is bij de ontploffing omhoog gekomen.

  De bewoners van deze huizen zijn dakloos en kunnen niet meer terug keren naar hun huis. Er wordt gezocht naar alternatieve huisvesting voor de getroffenen laat burgemeester Pieter van Maaren weten.

  De gemeente Urk gaat tijdelijk onderdak verzorgen voor de bewoners van de zes woningen. In welke mate daar gebruik van gemaakt gaat worden is niet duidelijk. Een deel van de bewoners heeft namelijk zelf al onderdak gevonden bij familie of gekozen voor een tijdelijk verblijf in de eigen (sta)caravan.

  Alles kwijt
  De bewoners van de Grote Fok 17 -27 kunnen maandag op het gemeentehuis terecht voor een spoedprocedure identiteitsbewijs of paspoort. Een deel van hen is ook paspoort, rijbewijs en bankpassen kwijt.

  Onafhankelijk onderzoek

  Burgemeester Pieter Van Maaren, roept op tot een onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak van de gasexplosie. Hij neemt hiervoor contact op met de veiligheidsregio.

  Bewoner
  Klaas Hakvoort, die pal achter de getroffen rij woningen woont, veegt glas van zijn stoep. De hele tuin ligt er vol mee. Zelf heeft hij relatief weinig schade. Een barst in de ruit van de woonkamer en de zonnepanelen op het dak zijn vermoedelijk kapot. ,,Tja, en mijn auto zit onder de krassen van het rondvliegende glas.