article
1.6667578
REGIO - Daar staan we weer! Verzuchting nummer één voor de weggebruiker op de A28 in filemaand november. Ook dinsdagmorgen stond er een lange file op de A28 tussen Zwolle en Amersfoort: 18 kilometer, goed voor een vertraging van meer dan twee uur.
Nieuw onderzoek naar verkeersdruk op A28
REGIO - Daar staan we weer! Verzuchting nummer één voor de weggebruiker op de A28 in filemaand november. Ook dinsdagmorgen stond er een lange file op de A28 tussen Zwolle en Amersfoort: 18 kilometer, goed voor een vertraging van meer dan twee uur.
http://www.destentor.nl/regio/veluwe/nieuw-onderzoek-naar-verkeersdruk-op-a28-1.6667578
2016-11-22T07:30:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5501286.1449678312!image/image-5501286.jpg
Gelderland,Overijssel,Verkeer en vervoer,File,Snelweg,top
Veluwe
Home / Regio / Veluwe / Nieuw onderzoek naar verkeersdruk op A28

Nieuw onderzoek naar verkeersdruk op A28

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  REGIO - Daar staan we weer! Verzuchting nummer één voor de weggebruiker op de A28 in filemaand november. Ook dinsdagmorgen stond er een lange file op de A28 tussen Zwolle en Amersfoort: 18 kilometer, goed voor een vertraging van meer dan twee uur. 
  'Het kabinet laat de Gelderse regio in de steek' - Kamerlid Jaco Geurts (CDA)
  De verzuchting wordt onderhand een schreeuw richting minister Schultz in Den Haag. In 2017 wordt er nieuw onderzoek gedaan naar de verkeersdruk op de A28 tussen Zwolle en Amersfoort. Een aanloopje naar een besluit of er daadwerkelijk iets gedaan kan worden aan het dichtslibben van deze ader.
   
  Maar hoe lang is dat aanloopje? ‘Jaren’, zo vrezen ongeduldige provinciale bestuurders en werkgevers, en ook iemand als kamerlid Jaco Geurts (CDA). „Het kabinet laat de Gelderse regio in de steek door de A28 niet als verkeersknooppunten te zien. Nee, er moet eerst nog meer onderzoek plaatsvinden. Kom eens kijken op een willekeurige werkdag zou ik zeggen. Dan zie je de files! Dan ben je gelijk van overtuigd dat er een groot probleem is.”
   
  ‘s Morgens files richting Amersfoort en ‘s avonds richting Zwolle. Je kunt er op werkdagen bijna van uitgaan. Geen weggebruiker die het niet merkt, maar afgelopen zomer wilde minister Schultz niet op nadere onderzoeken vooruitlopen door ook maar enige toezegging te doen. „Terwijl vanuit vele kanten, zoals ondernemers, gemeenten, ondernemersverenigingen, regio Noord-Veluwe, harde signalen komen over de sterk toegenomen filedruk”, aldus Geurts. „Het is dan toch wel erg vreemd dat dat door de minister ontkend wordt.”
   
  Het moet overigens nog blijken of extra spitsstroken of een permanente verbreding van twee naar drie rijbanen op termijn soelaas bieden. Volgens Frank Boer, woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst (VID), biedt het geen structurele oplossing. Ondanks meer asfalt staat het in recordtempo toch weer vast, of verplaatsen de knelpunten zich. De VID verwacht in de toekomst toch meer van maatregelen om het verkeer beter over de dag te verspreiden.
   
  Lees meer in De Stentor van 22 november 


  Colofon redactie West Veluwe

  Academiestraat 5
  3841 ES Harderwijk
  0341-460512

  Marco van den BergPaul Hartman
  Sacha Wunderink
   
  Neem contact op met de redactie
  Vragen over abonneren of adverteren? Klik dan hier