article
1.6514326
VELUWE - Natuurgebied De Veluwe maakt kans op een geldbedrag van 300.000 euro om te investeren in kwaliteitsverbetering van het gebied.
Veluwe maakt kans op dik geldbedrag
VELUWE - Natuurgebied De Veluwe maakt kans op een geldbedrag van 300.000 euro om te investeren in kwaliteitsverbetering van het gebied.
http://www.destentor.nl/regio/veluwe/veluwe-maakt-kans-op-dik-geldbedrag-1.6514326
2016-10-10T17:30:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.3445383.1396616190!image/image-3445383.JPG
Zwolle,Sociaal en maatschappij,Economie,Cultuur, kunst en recreatie,De Veluwe,natuurgebieden,Nationaal Park Nieuw Land,Weerribben-Wieden,genomineerden,Sallandse Heuvelrug,Mooiste Natuurgebied van Nederland,top,hermes
Veluwe
Home / Regio / Veluwe / Veluwe maakt kans op dik geldbedrag

Veluwe maakt kans op dik geldbedrag

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Herten op de Hoge Veluwe.
   Fotograaf
  VELUWE - Natuurgebied De Veluwe maakt kans op een geldbedrag van 300.000 euro om te investeren in kwaliteitsverbetering van het gebied.

  De prijs is onderdeel van de verkiezing Mooiste Natuurgebied van Nederland.

  Geldprijs
  Voor drie natuurgebieden is de de geldprijs weggelegd. Maandagavond werden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door dertien landschappen bekendgemaakt die 'doorgaan' voor de hoofdprijs. Van de oorspronkelijk twintig kandidaat-natuurgebieden zijn er inmiddels zeven, waaronder de Sallandse Heuvelrug, afgevallen. Behalve De Veluwe, zijn ook de Weerribben-Wieden in Overijssel en Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland nog in de race.

  3 winnaars
  Een vakjury onder leiding van professor Pieter van Vollenhoven bracht de lijst van twintig terug naar dertien. Het publiek bepaalt de drie uiteindelijke winnaars. Tot maandag 31 oktober, 13.00 uur kan er gestemd worden op www.mooistenatuurgebied.nl. Nog diezelfde avond wordt de uitslag bekend gemaakt.

  Vakjury
  Naast de drie gebieden die door het publiek worden gekozen, kan de vakjury nog een vierde gebied aanwijzen. De dertien genomineerden zijn: NLDelta Biesbosch-Haringvliet (Noord-Brabant, Zuid-Holland), Nationaal Park Drentsche Aa (Drenthe), De Friese WIJlanden (Friesland), Grenspark Limburg (Limburg), Nationaal Park Heuvelrug (Utrecht, Noord-Holland), Nationaal Park Hollandse Duinen (Zuid-Holland), Nationaal Park Nieuw Land (Flevoland), Nationaal Park Oosterschelde (Zeeland), Saba en omringende zee (Saba), Van Gogh Nationaal Park (Noord-Brabant), De Veluwe (Gelderland), Het Nederlandse Waddengebied (Noord-Holland, Friesland en Groningen) en de Weerribben-Wieden (Overijssel).  Colofon redactie West Veluwe

  Academiestraat 5
  3841 ES Harderwijk
  0341-460512

  Marco van den BergPaul Hartman
  Sacha Wunderink
   
  Neem contact op met de redactie
  Vragen over abonneren of adverteren? Klik dan hier