article
1.6035020
TEUGE - Collega's en vrienden zijn ten einde raad nu de Teugse skydive-instructeur John Verduin al een volle week zoek is.
Collega's verdwenen skydive-instructeur Teuge radeloos
TEUGE - Collega's en vrienden zijn ten einde raad nu de Teugse skydive-instructeur John Verduin al een volle week zoek is.
http://www.destentor.nl/regio/voorst/teuge/collega-s-verdwenen-skydive-instructeur-teuge-radeloos-1.6035020
2016-05-21T07:03:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6013992.1463181683!image/image-6013992.JPG
Teuge,Vermissing,spoorloos,verduin,top
Teuge
Home / Regio / Voorst / Teuge / Collega's verdwenen skydive-instructeur Teuge radeloos

Collega's verdwenen skydive-instructeur Teuge radeloos

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   foto paracentrum Teuge
  TEUGE - Collega's en vrienden zijn ten einde raad nu de Teugse skydive-instructeur John Verduin al een volle week zoek is.
  We hebben alle treinstations in de buurt afgezocht naar zijn fiets - Erik Schimmel, collega

  Ze hebben naar hun idee alles gedaan wat kon om te helpen hem te vinden. "We hebben alle treinstations in de buurt afgezocht naar zijn fiets, maar niets gevonden. Nu weten we echt niet meer wat we nog zouden kunnen doen om hem te vinden", zegt Erik Schimmel, een van de werkgevers van de freelance-instructeur.

  Vaste gewoonten 
  Verduin kwam vorige week vrijdag niet opdagen bij zijn werk. Er werd door zijn omgeving direct groot alarm geslagen omdat de instructeur een man is van vaste gewoonten en zijn afspraken nakomt. Omdat hij zijn mobiele telefoon achterliet, denkt de politie dat hij er zelf voor koos te verdwijnen.

  Niets meegenomen 
  Schimmel weet niet wat hij daar van moet denken. "Hij leek me de man niet naar om zomaar weg te gaan. Hij heeft ook bijna niets meegenomen. Heel wonderlijk." Verduins andere werkgever, Simon Woerlee van Nationaal Paracentrum, wacht ook altijd nog tevergeefs op een teken van leven. "We maken ons zorgen, maar er is ook een soort van berusting", aldus Woerlee. Hij heeft zijn hoop gevestigd op de inspanningen van de politie.

  DNA-materiaal 
  Omdat Verduin nu al een week zoek is denkt de politie na over verder gaande methoden om hem op te sporen. Bijvoorbeeld door zijn bankgegevens op te vragen. Pintransacties zouden kunnen duiden op zijn verblijfplaats. Voor de inzet van dit soort privacygevoelige middelen is echter toestemming nodig van het Openbaar Ministerie. "We zijn nu in een fase beland dat dit aan de orde is", aldus een woordvoerster. Volgens de procedure wordt er twee weken na iemands verdwijning DNA-materiaal verzameld. Dat wordt toegevoegd aan de DNA-databank vermiste personen, zodat het later eventueel kan worden vergeleken met het DNA van (stoffelijke resten van) niet geïdentificeerde personen.