article
1.6353491
VOORST/KLARENBEEK - De stations in Klarenbeek en Voorst-Empe krijgen geen toilet. Dat is jammer want het was wel beloofd.
Treinreiziger moet maar boom zoeken in Voorst
VOORST/KLARENBEEK - De stations in Klarenbeek en Voorst-Empe krijgen geen toilet. Dat is jammer want het was wel beloofd.
http://www.destentor.nl/regio/voorst/treinreiziger-moet-maar-boom-zoeken-in-voorst-1.6353491
2016-09-07T08:13:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6353513.1473235765!image/image-6353513.jpg
Apeldoorn,Voorst,Verkeer en vervoer,top
Voorst
Home / Regio / Voorst / Treinreiziger moet maar boom zoeken in Voorst

Treinreiziger moet maar boom zoeken in Voorst

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Mensen stappen in de trein op station Apeldoorn-De Maten. Op het station is, ondanks toezeggingen, geen wc.
   Fotograaf
  VOORST/KLARENBEEK - De stations in Klarenbeek en Voorst-Empe krijgen geen toilet. Dat is jammer want het was wel beloofd.

  Het was volgens GS te duur om per direct wc’s in de Sprinter-treinen te bouwen. Dat zou 20 miljoen euro kosten. Om toch te kunnen voorzien in basale behoeften, zouden er op alle toiletloze Gelderse stations wc’s worden gebouwd. Op zeven van die 22 stations blijkt echter ook de tussenoplossing te duur. Daar ontbreekt de riolering.

  Rover
  Dan maar niet, besloten Gedeputeerde Staten. Zeven stations, te weten Voorst-Empe, Klarenbeek, Apeldoorn- De Maten, Opheusden, Hemmen-Dodewaard, Ede-Centrum en Hoevelaken hebben geen toilet. Rover laat het er niet bij zitten en gaat inspreken tijdens de commissievergadering Bereikbaarheid, Openbaar vervoer en Cultuur, 14 september.

  Dat de nood soms echt te hoog is, weet een bewoonster vlakbij station De Maten. „Zo’n twee maanden geleden stond er een oudere vrouw aan de deur. Of ze even gebruik mocht maken van het toilet, want die was er niet in de trein.” Ze ziet ook regelmatig mannen uit de richting van de trein komen. „Die staan dan even in het struikgewas en lopen een minuut later weer terug. ”